Leo Besemer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

donderdag 07 september 2017 18.58 uur | laatst gewijzigd: donderdag 07 september 2017 18.04 uur | auteur: Ria Poot

Donderdag 7 september 2017 is de heer Leo Besemer in de Oude eetzaal van het Koetshuis op het terrein van Nyenrode, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht.

Tijdens zijn afscheidsreceptie als campusbeheerder van Nyenrode Business Universiteit ontving Leo Besemer de Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten als vrijwilliger voor studentenvereniging Nieuwe Compagnie van Verre (NCV) van Nyenrode. Daarnaast is Besemer vrijwilliger en commissaris van Oranjevereniging van Breukelen.

De heer Leo Besemer is van grote toegevoegde waarde geweest voor studentenvereniging NCV (van 1981-heden) op Nyenrode, het campusleven en de studenten in het bijzonder. Hij is als “Een vader voor de studenten”. Als geen ander was Leo Besemer in staat de studenten hun gang te laten gaan en tegelijkertijd de veiligheid van de studenten en de rust op het landgoed te waarborgen, ook voor de omwonenden. Niet alleen overdag, maar even zo vaak ’s avonds en ’s nachts was hij altijd op de achtergrond aanwezig om feesten en evenementen van de NCV in goede banen te leiden, een luisterend oor te zijn en een baken voor nieuwe studenten over welk onderwerp dan ook.

Voor zijn vele verdiensten is Besemer in 2004 benoemd tot erelid van de NCV. In 2014 is er zelfs een laan op het terrein naar hem vernoemd, de Leo Besemerlaan. Burgemeester Witteman typeerde Besemer als een icoon en een Nyenrode-ervaring die niemand wil missen. Hij is een groot voorbeeld voor de toekomst van de vele studenten als het gaat om ethisch en eerlijk handelen.

Sinds 1998 is Besemer als commissaris actief bij Oranjevereniging Breukelen. Niet alleen op Koningsdag is hij actief bij de op- en afbouw van de activiteiten, maar ook bij andere evenementen in Breukelen als het gaat om verkeersbegeleiding en het brengen van een bezoek aan het Anne Frankhuis in Amsterdam met kinderen van het basisonderwijs.

Foto's met dank aan Edel van Slooten (gemeente Stichtse Vecht)

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES