RTV Stichtse Vecht

Eigen bijdrage: 'CDA tegen afbreken expertise PAUW bedrijven '

Dinsdagavond 5 september stond het opheffen van de gemeenschappelijke regeling Pauw bedrijven op de raadsagenda van Stichtse Vecht. CDA Stichtse Vecht heeft zich als enige uitgesproken tegen de opheffing van Pauw. Dinno de Meer, raadslid CDA: “Wat het CDA voorspelt, is dat we 60 jaar expertise van Pauw nu afbreken om vervolgens weer opnieuw “het wiel” per gemeente uit te gaan vinden”.

De Meer gaf aan dat deze opheffing niet noodzakelijk is, maar een bewuste politieke keuze is geweest van de gemeentes die deelnemen aan de gemeenschappelijke regeling Pauw bedrijven. 

Ondanks de uitfasering van de Wet Sociale Werkvoorziening blijft er in de volle breedte behoefte aan alle expertise van het Pauw bedrijf. Dit vooral met als doel om mensen die verder van de arbeidsmarkt staan optimaal te blijven bedienen. Voor deze kwetsbare groep maakt het CDA zich sterk. De fractie wil juist deze mensen optimaal ondersteunen. Pauw is hier bij uitstek het juiste bedrijf voor. 

Bij doorvragen vanuit het CDA, heeft Wethouder Van Vossen wel duidelijk aangeven dat 100% van de medewerkers, opnieuw werk krijgen. “Een geruststelling. Maar dit bevestigd juist dat Pauw in de volle breedte bestaansrecht heeft”, aldus De Meer.