Dorpskerk Maarssen trekt met “Boeren, burgers en buitenlui” weer meer bezoekers!

maandag 11 september 2017 10.58 uur | laatst gewijzigd: maandag 11 september 2017 12.01 uur | auteur: Marlies Loorbach- van Steenis

Tijdens Open Monumentendag zaterdag 9 september 2017 trokken in de Dorpskerk (Kerkweg 19) met name de tien rouwborden en twee herenbanken van onder anderen de “buitenlui” familie Huydecoper de aandacht.

Velen hadden een bezichtiging van het oudste monument van Maarssen gecombineerd met een bezoek aan Goudestein, ooit buitenplaats van burgemeester Joan Huydecoper te Amsterdam, en het Vechtstreekmuseum te Maarssen.

Ondanks het slechte weer kwamen dit jaar toch ruim 10% meer bezoekers uit heel Stichtse Vecht en zelfs uit Spanje en Singapore om de Dorpskerk Campus te bekijken. Sommige mensen kwamen speciaal voor register taxateur Hans Jongeling te Maarssen, die een mooie verzameling oude munten bij zich had en vakkundig over oude munten en sieraden adviseerde.

Het orgelspel van Wilco Gijzen, Daan Weenk en Jaap Hoeflaken op het monumentale Meere-orgel trok de echte orgelliefhebbers. Op een gegeven moment werd het orgelspel spontaan aangevuld door trompetspel van een bezoeker die met zijn meegebrachte trompet met organist Wilco Gijzen ging meespelen.

De bezoekers werden verwelkomd door zo’n 20 vrijwilligers van wijkgemeenten De Ark, Ichthus en Ontmoetingskerk van de Protestantse Gemeente Maarssen die één of twee uurtjes de ontvangst en, aan de hand van de “10 Karakteristieken”, een rondleiding verzorgden. Tussendoor werd de dronefilm Dorpskerk Campus, die op Reformatiedag 31 oktober 2015 is gemaakt, getoond en konden kinderen een speurtocht doen.

Tussen de buien door werden buiten de grafkelder en begraafplaats bekeken. De bezoekers spraken hun complimenten uit over het feit dat de Monumentendag Dorpskerk werd gesponsord door lekkers van Bakkerij Olink, mooie bloemen van Bonhoff Bloemen, gezond drinken van Schulp sappen, pennen van Studiebegeleidings Instituut Douma en dit jaar geen Wilhelmina-pepermunt maar keeltabletjes van Fortuin te Dokkum. Voor meer info zie www.dorpskerkmaarssen.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES