Voordelige zorgverzekering voor lage inkomens ook in 2018

donderdag 21 september 2017 16.45 uur | laatst gewijzigd: donderdag 21 september 2017 17.49 uur | auteur: PB Gemeente Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht biedt ook voor 2018 een voordelige collectieve ziektekostenverzekering (CZM) aan voor mensen met een laag inkomen (tot 130% van de toepasselijke bijstandsnorm). De inkomensgrens blijft hetzelfde als voorgaande jaren. Wel is er een aanpassing in de bijdrage die de gemeente geeft per pakket. Dit is noodzakelijk om de regeling betaalbaar te houden, maar ook om bewuste keuzes op basis van de zorgvraag te stimuleren.

Inwoners met een laag inkomen kunnen hiermee nog steeds profiteren van een aantrekkelijk aanbod en besparen een behoorlijk bedrag. De gemeente betaalt een deel van uw premie, ook wel gemeentelijke bijdrage genoemd. Wel wordt deze bijdrage op de premie kleiner dan voorgaande jaren. Om inwoners te stimuleren een pakket te kiezen die het beste bij hun past is een duidelijk onderscheid in prijs per pakket noodzakelijk. Er zijn drie pakketten van weinig naar een hoge zorgvraag. Voor het zwaarste pakket (GarantVerzorgd3) betaalt u geen eigen risico. Het zwaarste pakket is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen en een hoge zorgvraag (o.a. chronisch zieken en gehandicapten). De bijdrage op de premie van de gemeente is echter tien euro lager. Voor het  middelste pakket (GarantVerzorgd2) betaalt u ook geen eigen risico. Ook daar is de bijdrage op de premie van de gemeente tien euro lager. Dit pakket is bedoeld voor personen met een gemiddelde zorgvraag. Voor het lichtste pakket (GarantVerzorgd1) voor inwoners met een lage zorgvraag geldt vanaf 2018 wel het landelijk eigen risico van € 385,- (jaar 2017), maar blijft de bijdrage in de premie gelijk. Dit betekent dat de gemeente de gehele aanvullende verzekering betaald tot een bedrag van € 20,- per maand.

 

Voordelen op een rij

  Gemakkelijk overstappen dankzij OverstapCoach Menzis.

  De gemeentelijke bijdrage aan de aanvullende verzekering van max. 20 euro op pakket 1,  10 euro op pakket 2 en 20 euro op pakket 3.

 

Aanmelden voor 2018

Als u al deelneemt, hoeft u niets te doen. U krijgt dan vanzelf een aanbod thuisgestuurd. Bent u nog geen deelnemer en bent u geïnteresseerd? Kijk dan vanaf omstreeks 23 november 2017 op www.gezondverzekerd.nl en selecteer gemeente Stichtse Vecht of neem contact op met de overstapcoaches van Menzis via het telefoonnummer (088) 222 40 80. Mensen met een U-pas of een bijstandsuitkering of mensen met een laag inkomen die bekend zijn bij de gemeente ontvangen eind oktober sowieso een brief van de gemeente en Menzis. Hierin ontvangen zij meer informatie en worden zij uitgenodigd voor spreekuren, die worden georganiseerd.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES