RTV Stichtse Vecht

Vijf euro actie noodzakelijk voor organiseren Sinterklaasintocht Maarssen

Sinds jaar en dag bezoeken duizenden ouders en kinderen de jaarlijkse Sinterklaasintocht in Maarssen langs de kade van de Vecht, in Park Goudestein en het dorp. Het door vrijwilligers georganiseerde event behoort tot de grotere evenementen binnen de gemeentegrenzen. Waar voorheen de gemeente Stichtse Vecht Sinterklaas ondersteunde in de vorm van subsidie is de Stichting Sinterklaas Intocht Maarssen volledig aangewezen op winkeliers en inwoners. Gemeente Stichtse Vecht ziet het vieren van Sinterklaas als een 'commercieel feest' en niet als cultuur ondanks het feit dat het feest in 2015 officieel onderdeel is geworden van de 'Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed' in Nederland.Het inzetten van een vijf euro actie voor de intocht is daarom bittere noodzaak om de intocht ook dit jaar weer door te laten gaan.

Voorzitter Arjan Kroon van Sinterklaasintocht Maarssen op social media: 'Het gaat weer een super Sinterklaas intocht worden voor Maarssen. Zaterdag 18 november aanstaande via de Langegracht, Herengracht/Schippersgracht naar Goudestein. Volop bezig met de voorbereidingen. Maar we, bestuur Intocht Sinterklaas Maarssen, missen nog een beetje extra geld...... Aangezien Sinterklaas volgens de gemeente #StichtseVecht een commercieel feest is en geen cultuur, is er geen subsidie. Zelfredzaamheid en burgerparticipatie, daar wijst men dan op. Maar ondanks dat komt Sinterklaas zeker naar Goudestein en gaan we er weer een top intocht van maken! Help ons ajb!"

5 EURO ACTIE
Sinterklaasintocht Maarssen: 'MET 5 EUROOTJES HELPT U MEE SINTERKLAAS NAAR MAARSSEN TE KRIJGEN!! Bankrekening: NL30RABO 0127471677 tnv Stichting Sinterklaas Intocht Maarssen.'