Basisschool de Flambouw wint de A.S.R. scholenchallenge

donderdag 12 oktober 2017 07.32 uur | laatst gewijzigd: donderdag 12 oktober 2017 08.33 uur | auteur: De Flambouw

Op woensdagmiddag 11 oktober streden 5 basisscholen op het kantoor van de a.s.r. in Utrecht om de winst in de a.s.r. scholenchallenge. Alle bassischolen uit de provincie Utrecht zijn afgelopen jaar gevraagd mee te doen aan deze wedstrijd. Na een gastles over duurzaamheid konden alle scholen een idee insturen om hun school nog duurzamer te maken. 18 scholen deden dit uiteindelijk en levereden in totaal 38 plannen aan. Uit deze plannen zijn 5 scholen geselecteerd die hun plan mochten presenteren aan de jury. Bassischool de Flambouw was een van deze scholen.

De 5 finalisten streden afgelopen woensdag om de eerste plek. Zij presenteerden hun plan aan de jury onder leiding van tv-presentator Klaas van Kruistum, bekend van o.a. Zapplive, jongerenprogramma's IJsstrijd en Zapp your planet.
Het plan en de presentatie van De Flambouw won uiteindelijk.

Hun plan bestaat uit het verduurzamen van de school en de schoolomgeving door: op het plein een dance floor aan te laten leggen bestaande uit energieopwekkende tegels, de mogelijkheden te onderzoeken voor een groene-energie-windmolen en komend jaar het omgekeerd afval inzamelen op te pakken door speciale prullenbakken aan te schaffen en een moestuin incl compostbak aan te laten leggen.

De Flambouw won met dit plan een Cheque van €12.500 en een coach om zo hun duurzame ideeën te kunnen realiseren.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES