RTV Stichtse Vecht

Maarssen 1 verspeelt goede seizoensstart

Het eerste mannenteam van VV Maarssen heeft de prima start van het nieuwe seizoen in de derde klasse niet kunnen doorzetten. Tegen HSSC '61 in Hei- en Boeicop verloor VV Maarssen 1 zaterdag met 2-0.

De opstelling bij VV Maarssen 1 was op een aantal plaatsen gewijzigd, mede door de schorsing van Sven van Vuuren. Ronald Wielinga startte voor het eerst dit seizoen in de basis. Maarssen startte goed, maar dat duurde helaas maar tien minuten.

HSSC meldde zich steeds vaker voor het doel van Maarssen en met name de linkermiddenvelder kwam een aantal keren gevaarlijk door. Het was dan ook niet verwonderlijk dat juist deze speler de score opende, met een schuiver onder keeper Tim Bakker door.

Met hangen en wurgen haalde Maarssen met een 1-0 achterstand de rust. Ook nu werd afgesproken om meer druk naar voren te zetten. Jesse Witlox kwam de aanval versterken, in de hoop dat zijn creativiteit zou zorgen voor meer kansen voor de Maarssense aanvallers. De eerste keer dat HSSC in de tweede helft serieus over de middenlijn kwam, was het wel meteen raak: uit een onschuldige ogende aanval viel de bal opeens vrij bij de tweede paal, waar de bal simpel binnengetikt kon worden.

Met Sebas Jansen als extra spits ging Maarssen in het laatste kwartier nog meer risico nemen, wat leidde tot kansen voor Ronald Wielinga, die echter iets te lang aarzelde met afdrukken. Daarna hobbelde de wedstrijd naar het einde, waardoor Maarssen tegen de tweede nederlaag op rij aanliep.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld bij één van de koplopers in de derde klasse, DOSC uit Den Dolder. Dat wordt dus geen makkelijke opgave voor Maarssen 1. Het tweede team van de Maarssense mannenselectie won wel, tegen Voorwaarts 3 werd het 0-2. En het talententeam JO-19 haalde opnieuw geen punten in een doelpuntrijke wedstrijd, thuis tegen VVIJ werd het 3-4.