Maarssen-vrouwen overtuigen in Apeldoorn

dinsdag 07 november 2017 11.55 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 07 november 2017 11.58 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft met 2-5 gewonnen van Victoria Boys. De hoofdrollen waren weggelegd voor Linda van der Meijden en Lianne Grin, die samen de hele Maarssense productie voor hun rekening namen. Door deze overwinning stijgt VV Maarssen naar plaats twee op de ranglijst en is de ploeg met 25 doelpunten uit vijf wedstrijden de meest productieve ploeg van de 1e klasse.

Maarssen opende furieus. Dit leidde al na twee minuten tot een megakans voor Marieke Baas, die alleen op de keepster afkon. Die wist echter knap redding te brengen. In de vijfde minuut was het toch raak. Lizzy Bouwman bereikte met een inworp captain Lianne Grin in het strafschopgebied, die de bal - zwaar gehinderd door haar tegenstandster - toch met buitenkant links in de verre hoek wist te schieten: 0-1. Maarssen denderde door en drie minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. Het was opnieuw Lianne Grin, die sluw weggelopen was bij haar tegenstandster en de bal hard binnenschoot. Maarssen bleef daarna scherp en geconcentreerd spelen en tikte de tegenstander van het kastje naar de muur. In de 35e minuut kwam Maarssen op 0-3.

Een snelle spelhervatting van keepster Lisanne Colijn bereikte Linda van der Meijden. Alleen voor de keepster bleef Linda uiterst koel en stiftte de bal schitterend over de keepster heen in de verre hoek. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Maarssen toch nog een goal tegen. Een goed uitgespeelde aanval van de thuisploeg werd fraai van afstand binnengeschoten: 1-3. VV Maarssen begon de tweede helft opnieuw voortvarend. Binnen twee minuten stond het namelijk 1-4, nadat Linda van der Meijden van dichtbij een corner wist binnen te werken. Lang kon Maarssen hier niet van genieten, nadat de thuisploeg een vrije trap binnenschoot (2-4). Uiteindelijk zorgde een slap rollertje van Linda van der Meijden dat door de handen van de keepster verdween voor de 2-5. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES