Maarssen VR1 briljant langs FC Berghuizen

dinsdag 14 november 2017 09.48 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 14 november 2017 09.56 uur | auteur: VV Maarssen

Een ijzersterk VV Maarssen VR1 heeft met 4-0 gewonnen van FC Berghuizen. Grote vrouw aan Maarssense kant was Sarina Pua, die bij vlagen onnavolgbaar was en haar optreden bekroonde met een briljant doelpunt.

Maarssen startte als een wervelwind en de bal lag er na een paar minuten spelen al in. Linda van der Meijden veroverde knap een bal op het middenveld en vond Sarina Pua op het randje van het strafschopgebied. De manier waarop zij wegdraaide bij haar tegenstandster was fenomenaal. Aannemen met links en wegdraaien met buitenkant rechts. Vervolgens hield ze alleen voor de keepster ook nog eens het overzicht en plaatste de bal met de binnenkant van de voet in de verre hoek: 1-0.

Maarssen bleef daarna - net als het weer - stormen. Er kwamen grote kansen voor Linda van der Meijden (redding via de teen van de keepster) en Lianne Grin (zocht het doel tweemaal te hoog). De mooiste aanval van de middag vond echter plaats in de 37e minuut. Een echte tikkie-takkie aanval waarbij de bal door zeven speelsters van Maarssen één keer geraakt werd, zonder dat er een Berghuizenspeelster tussenkwam. Het was uiteindelijk wederom de teen van de keepster die een goal van Marieke Baas voorkwam.

Die verdiende goal kwam er twee minuten later alsnog. Maarssen kreeg een vrije trap te nemen iets voor de middenlijn en Lizzy Bouwman legde de bal over 50 meter achter de laatste linie. Marieke Baas hoefde er alleen maar tegenaan te lopen en dat deed ze fraai met buitenkant links in de kruising. 2-0.

FC Berghuizen kon hier nagenoeg niks tegenover stellen. De ploeg wist in de hele wedstrijd slechts eenmaal een bal op doel te schieten. Wel voetbalde de ploeg goed mee in de fases dat de concentratie even wegviel bij Maarssen, maar tot kansen leidde het niet. In de 64e minuut viel de beslissing. Lizzy Bouwman slingerde de bal uit stand precies op maat voor de goal. Linda van der Meijden nam de bal perfect aan en rondde af in de verre hoek: 3-0 en alweer de elfde goal van Linda.

En toen moest het hoogtepunt van de middag nog volgen... De excellerende Sarina Pua kreeg het in de 72e minuut op haar heupen en begon rond de middenlijn aan een solo waarbij ze zes speelsters van Berghuizen (inclusief keepster) het bos instuurde. Tackles, slidings, alles ontweek ze. Ze bleef maar kappen, draaien, kappen totdat ze bij de keepster was en de bal in de verre hoek schoot. De welverdiende 4-0 was tevens de eindstand.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES