10 jaar Maarssen on Ice in Stichtse Vecht

dinsdag 14 november 2017 16.32 uur | laatst gewijzigd: donderdag 16 november 2017 11.03 uur | auteur: Zaterdag Live

In 2007 is Maarssen on Ice begonnen met een kleine ijsbaan met maar weinig mogelijkheden en is door de jaren heen uitgegroeid tot een professionele schaatsbaan, waar kinderen en volwassenen hun rondjes kunnen rijden. Naast het schaatsen kan er nog met allerlei mooie en gezellige evenementen worden meegedaan. Kortom een heerlijk dagje uit.

In het radioprogramma Liefdewerk Oud Papier van afgelopen zaterdagmiddag was te gast Arjan van den Hoek, oprichter van Maarssen on Ice. De heer Van dne Hoek vertelde in ons programma enthousiast over deze ijsbaan, hoe er in het begin wat opstart problemen waren. Maar nu al 10 jaar het gezicht in Stichtse Vecht. Hun motto is met, voor en door kinderen. Het lustrum wordt, heel speciaal met leuke attracties in en rond de ijsbaan gevierd. Zoals bij de opening een fakkeloptocht op vrijdag 1 december vertrek vanaf 19.00 uur vanaf het Harmonieplein, als ze dan arriveren bij de ijsbaan, dan kunnen de kinderen, die met de optocht hebben meegelopen deze avond gratis schaatsen. Artiesten treden op en er zijn diverse leuke activiteiten om aan deel te nemen, zoals disco, jeugdbrandweer, curling. Er is ook een winterfair op zondag 10 december, maar het allerbelangrijkste is het schoolschaatsen, dat elk jaar weer van start gaat. Op maandag 4 december tot vrijdag 22 december kunnen de schoolkinderen de ijzers onderbinden. Volwassenen kunnen ook naar lieve lust schaatsen, het liefst op kunstijsschaatsen of hockeyschaatsen. Helaas zijn norenschaatsen te snel voor deze ijsbaan. Sterren op het ijs, artiesten van Stichtse Vecht en daarbuiten, die van de partij zijn en op 7 december, 28 december en 4 januari met een geweldig optreden op de ijsbaan hun performance zullen brengen. Kortom genoeg te doen voor een super gezellige middag en/of avond.

De ijsbaan is vanaf 1 december tot zondag 7 januari geopend. Mocht u meer informatie wensen, ga dan naar de webside van Maarssen on Ice, www.maarssenonice.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES