RTV Stichtse Vecht

Moeilijk vervulbare vacatures in detailhandel Midden-Utrecht

In oktober 2017 daalde het aantal WW-uitkeringen verder in de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht. De sector detailhandel groeit als gevolg van het herstel van het consumentenvertrouwen, maar deze sector biedt vooral werk aan jongeren. Ruim de helft van de WW-uitkeringen die worden verstrekt aan verkoopmedewerkers afkomstig uit de detailhandel, gaat naar 50-plussers. De UWV publicatie Overstapberoepen voor verkoopmedewerkers 50+ geeft inzicht in de kansen op werk in de detailhandel.

Eind oktober 2017 verstrekte UWV 15.661 WW-uitkeringen in de regio Midden-Utrecht. Dit zijn 483 uitkeringen (-3%) minder dan in september 2017. De sectoren die de grootste bijdrage leverden aan de regionale daling zijn financiële & zakelijke diensten (exclusief uitzendbureaus), zorg & welzijn, detailhandel en onderwijs. In vergelijking met oktober 2016 is er sprake van een daling van 2.980 uitkeringen (-16%). Deze regionale daling op jaarbasis is minder sterk dan de landelijke daling (-18,2). De daling van het aantal WW-uitkeringen in de regio Midden-Utrecht ten opzichte van september 2017 (-3%) is sterker dan de landelijke daling (-2,2).  

Groei banen in detailhandel
Vanaf eind 2016 ontwikkelt de omzet in de detailhandel zich positiever dan in de periode daarvoor. De sector detailhandel groeit als gevolg van het gestegen consumentenvertrouwen. Detaillisten zijn positief gestemd en vestigen zich steeds meer in de regio. UWV verwacht voor de regio Midden-Utrecht in 2018 een groei van 2,3% in het aantal banen voor werknemers in de detailhandel. Het aantal banen neemt hierdoor met 1.000 toe en komt in 2018 uit op bijna 44.800.

Moeilijk vervulbare vacatures detailhandel
Het aantal WW-uitkeringen dat wordt verstrekt aan mensen die afkomstig zijn uit de sector  detailhandel is oktober 2017 ten opzichte van oktober 2016 in de regio Midden-Utrecht met  ruim een kwart gedaald naar 1.319(-475) uitkeringen. Dit geeft aan dat het beter met deze sector gaat. Volgens UWV zijn er in het eerste halfjaar van 2017 bijna 30% meer vacatures ontstaan voor verkoopmedewerker detailhandel dan een jaar eerder. Hierdoor ontstaat er een tekort aan de verkoopmedewerkers. Vorig jaar waren vraag en aanbod meer met elkaar in evenwicht. Inmiddels is drie op de tien vacatures bij detailhandelsbedrijven moeilijk vervulbaar. Er zijn te weinig sollicitanten, men beschikt niet over de juiste kwalificaties of specifieke functie-eisen. Deze redenen vormen belemmeringen, waardoor de moeilijk vervulbare vacatures in de detailhandel uiteindelijk relatief vaak oningevuld blijven.