Dankzij Zorggroep De Vechtstreek heeft Overdorp een eigen duo-fiets

maandag 20 november 2017 18.17 uur | laatst gewijzigd: maandag 20 november 2017 18.18 uur | auteur: Zorggroep de Vechtstreek

Op zaterdag 18 november arriveerde de duo-fiets op ludieke wijze in Overdorp. Met medewerking van “Kroon fietsentechniek” en contactclown Ria Duits konden de bewoners en cliënten van Overdorp een proefritje maken.

De fiets is van alle gemakken voorzien, je zit naast elkaar, waardoor je gemakkelijk met elkaar kunt praten. De duo-fiets is elektrisch ondersteunt en cliënten kunnen zowel meetrappen maar ook hun voeten stil houden. De fiets geeft mensen de kans om samen naar buiten te gaan, frisse lucht op te snuiven en de wind door de haren te voelen. Samen een fietstochtje maken door onze mooie groene omgeving wordt hierdoor mogelijk. De fiets wordt bestuurd door vrijwilligers, maar ook familieleden en mantelzorgers kunnen de fiets gebruiken. Daarnaast kunnen inwoners van Kockengen de fiets voor een klein bedrag huren. Uiteraard krijgen alle fietsers een korte instructie voordat men veilig op weg kan gaan. Met de komst van de duo-fiets in Overdorp heeft Zorggroep De Vechtstreek in al haar drie woonzorgcentra een duo-fiets. 

Wilt u meer informatie over de duo-fiets of wilt u ook vrijwilligers worden? U kunt zich richten tot Zorggroep De Vechtstreek 0346-258400 of mailen naar r.hoogeveen@szdv.nl.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES