Honderdjarige mevrouw Anne Donker-van Tilburg uit Kockengen

dinsdag 21 november 2017 19.10 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 21 november 2017 20.19 uur | auteur: Ria Poot

In woon-zorgcentrum Overdorp in Kockengen vierde mevrouw Anne Donker-van Tilburg haar honderdste verjaardag. Ze kreeg op 21 november bezoek van burgemeester Marc Witteman, die haar met een mooie bloementaart kwam verrassen.

De jarige mevrouw Donker-van Tilburg woont nog zelfstandig, in een aanleunwoning bij Woon-zorgcentrum Overdorp. Dankzij de uitstekende verzorging van Overdorp en haar 3 kinderen die ook in Kockengen wonen kan zij zich prima redden. Mevrouw Donker lijkt veel jonger dan 100 jaar! Ze vond het geweldig dat de burgemeester persoonlijk langs kwam om haar te feliciteren en ook de felicitaties van provincie en dienst koninklijk huis hebben haar enorm verrast. Met het hele huis vol met bloemen was het tijdens de verjaarsvisite van de burgervader een gezellig samenzijn met familie. De jarige Anne Donker-van Tilburg was het stralende middelpunt.

 

De honderdjarige komt uit een boerenfamilie. Haar man was ook boer. Ze was en is nog altijd de spil van de familie en heel gastvrij. Niets was Anne Donker-van Tilburg teveel. De jeugd kwam altijd vakantie vieren op de boerderij. Een neef van haar was burgemeester van Rotterdam en gouverneur van Suriname.

Mevrouw Donker-van Tilburg heeft 4 kinderen. Hiervan is 1 zoon helaas overleden. Ze heeft 6 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Ze woonde niet alleen in de gemeente Stichtse Vecht, maar ook in Waddinxveen, Bodegraven, Schipluiden en De Meern. De jarige werkte vroeger als coupeuse en kapster. Dat haar hobby's mode, breien, haken en kleding maken zijn is dan ook niet zo verwonderlijk. Als vrijwilligster maakte ze kleding voor verenigingen zoals het zangkoor en voor carnaval. Verder houdt de 100-jarige van koken.

De vakanties werden bij voorkeur aan zee doorgebracht. met familie ging mevrouw Donker naar Katwijk, Terschelling of Ameland. Terschelling is haar favoriete bestemming.

De favoriete televisie programma’s van de jarige zijn vrolijke televisieprogramma's zoals Maestro, Spoorloos en de Reunie. Voor dat de televisie zijn intrede deed luisterde ze graag naar hoorspelen op de radio.

He honderdste verjaardag van mevrouw Donker wordt gevierd met familie en de bewoners en personeel van Overdorp.

Foto met dank aan Edel van Slooten, gemeente Stichtse Vecht

 

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES