Zwaarbevochten zege Maarssen VR1 tegen Hoogland

woensdag 22 november 2017 10.48 uur | laatst gewijzigd: woensdag 22 november 2017 11.03 uur | auteur: VV Maarssen

Maarssen VR1 heeft een zwaarbevochten zege geboekt tegen Hoogland. Het was captain Lianne Grin die Maarssen in de 86e minuut naar de overwinning schoot. De overwinning was dikverdiend te noemen, ook al speelden Maarssenvrouwen niet hun beste voetbal en maakten ze zich het onnodig moeilijk.

Na de galavoorstellingen van de afgelopen weken, was het zaak voor Maarssen om niet te gaan zweven en de goede lijn door te trekken tegen Hoogland. Dat moest dan gebeuren zonder de geblesseerde Bibi Bus en de verhinderde Lisanne de Weert.

Coach Van Dijk startte met dezelfde elf namen in de basis als vorige week tegen Berghuizen. De beginfase van de wedstrijd was rommelig. De echte scherpte leek te ontbreken bij VV Maarssen en de bezoekers kregen al na twee minuten spelen een goede schietkans. Het was meteen het enige wapenfeit van Hoogland in de eerste helft, want de ploeg trok zich terug op eigen helft en liet Maarssen het spel maken.

In de 15e minuut dook Sarina Pua plots alleen voor de keepster op. De sterke keepster van Hoogland redde echter bekwaam. Drie minuten later was het wel raak. Sarina Pua speelde met een fraaie hakbal Lianne Grin vrij, die de bal in één keer doorspeelde op Linda van der Meijden. Die schoot op haar beurt de bal voorbij de keepster (1-0). Maarssen bleef daarna het spel dicteren, maar had moeite door de hechte defensie van Hoogland te komen.

Na rust kreeg VV Maarssen in de eerste tien minuten twee goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Maar in de 56e minuut gebeurde wat zo vaak gebeurt: als je zelf de kansen niet afmaakt dan doet de tegenstander het wel. De bal viel enigszins gelukkig voor de voeten van de Hooglandse spits, die de kans fraai verzilverde (1-1).

Het leek wel of Maarssen daarna pas wakker schoot. Opeens kon er wel een versnelling hoger gespeeld worden en werd Hoogland met de rug tegen de muur gezet. Er volgde een spervuur van kansen, maar pas vier minuten voor tijd volgde de terechte beloning.

De bal belandde na een ingooi voor de voeten van Linda van der Meijden, die knap wegdraaide bij haar tegenstandster en de bal voorgaf. De aanname van Lianne Grin op de borst was fraai, waarna ze de rust bewaarde en de bal beheerst in de korte hoek schoot.

Heel VV Maarssen was door het dolle heen: 2-1! De scheidsrechter trok nog vijf minuten blessuretijd bij, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 2-1. Video:

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES