SBI Douma begint activiteiten 40-jarig jubileum met sponsoren MA1 MHV

zaterdag 02 december 2017 11.15 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 02 december 2017 11.19 uur | auteur: Maarssense Hockeyvereniging
  • Foto: Peter Keppels

Het meisjesteam MA1 van de Maarssense Hockeyvereniging (MHV, opgericht in 1972) is onlangs in nieuwe kleding gestoken. Dit met dank aan Studie- en Begeleidingsinstituut (SBI) Douma (Kerkweg 21) te Maarssen.

SBI bestaat in 2017 veertig jaar en gaat dit jubileum de komende tijd met vele acties vieren en is begonnen met het sponsoren van de meisjes A1 van MHV. Alle jubileumactiviteiten komen helemaal ten goede aan de jeugd.

Directeur Gerard Douma, in 1977 oprichter van SBI, wil leerlingen en ouders in het basis- en voortgezet onderwijs met leren/ remedial teaching ontzorgen en vindt sporten van groot belang. Douma: “Sporten is goed voor de vorming van de jeugd. De uitdrukking is immers niet voor niets: “Een gezonde geest in een gezond lichaam”. Leren en sporten gaan prima samen”. Douma sponsort behalve MHV ook al jaren Korfbalvereniging OVVO/De Kroon te Maarssen.

Naast sporten draagt Douma ook cultuur een warm hart toe, vandaar dat hij tijdens de Open Monumentendagen de Dorpskerk Maarssen van mooie pennen voorziet. Kinderen die de Monumentendag bezoeken kunnen met pen en papier (een speurtocht) meer over de geschiedenis van het oudste monument van Maarssen te weten komen!

Het team MA1 dat uit 16 meisjes bestaat, gaat er helemaal voor, niet alleen bij de trainingen en wedstrijden, maar ook daarbuiten zijn er leuke contacten, zoals feestjes en een teamweekend; samenspelen en samen sporten verbindt! Het komt het team niet vanzelf aanwaaien, al jaren spelen ze bij MHV en doordeweeks trainen ze tweemaal onder begeleiding van twee ervaren trainers/ coaches Ties Godefrooij en Daan van Elderen, in het dagelijks leven fysiotherapeut en (oud-)spelers bij MHV. Daarnaast is er een avond looptraining. Diverse speelsters A1 trainen/ coachen daarnaast zelf ook een jeugdteam (o.a. C1 en C3) van MHV.

Op zaterdagen worden wedstrijden gespeeld, MA1 MHV speelde vorig jaar 1e klasse en is dit jaar zelfs ingedeeld in de sub-Topklasse. Er wordt wel gezegd: “Sporten is maatschappelijk goud dat je moet verzilveren” en dat vinden ook de meisjes A1, hun coaches en SBI Douma, vandaar de fijne samenwerking.

Jonge kinderen die aan hockey denken en ook eens een training of wedstrijd willen zien kunnen altijd een keer langs de lijn komen kijken en het team vragen stellen, zo zijn de speelsters MA1 zelf ca. 10 jaar geleden ook begonnen! Over enkele weken stopt het buiten spelen en start de zaalhockey competitie.

Officiële teamfoto: nrs. 1 t/m 16 (nr. 2 Evira Eman ontbreekt) Vlnr boven: Lieke Keppels, Britt Kabo, Liselot Bakx, Fleur den Hartog, Marloes van Dam, Nena Mondeel, Isabelle Wurth, Anna Manschot Vlnr onder: Ties Godefrooij, Linda Christiaans, Judith Capel, Annemijn van Schooneveld, Cato Gerkema, Martine Loorbach, Floor van der Teems, Drew van Huizen, Daan van Elderen

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES