Maart 2018 start de bouw van nieuwe parkeergarage Bisonspoor

zondag 10 december 2017 12.42 uur | laatst gewijzigd: zondag 10 december 2017 12.17 uur | auteur: PB Winter Trust
  • Foto: Picasa
  • Foto: Picasa
  • Foto: Picasa
  • Foto: Picasa
  • Foto: Picasa

Tijdens een ondernemersbijeenkomst georganiseerd door Winter Trust op 7 december jl., zijn de definitieve beelden van de nieuwe parkeergarage bij Bisonspoor gepresenteerd. Jeroen Drenth, Commercieel Projectmanager van bouwbedrijf Aan de Stegge Twello presenteerde op deze bijeenkomst de bouwstappen en planning voor de nieuwbouw van parkeergarage Bisonspoor evenals een app waarin de parkeergarage virtueel kan worden beleefd. Copyright beeld: Aan de Stegge Twello Ontwerp: Marco Romano, ONB architecten.

Overzichtelijk en ruim parkeren De nieuwe parkeergarage beschikt over ruim 1.100 parkeerplaatsen en moderne parkeerfaciliteiten. Daarbij is in het bijzonder aandacht besteed aan duurzaamheid en klantvriendelijke voorzieningen. De parkeergarage wordt voorzien van LED verlichting en maakt gebruik van natuurlijke ventilatie. De garage wordt ruim en overzichtelijk met kolomvrije parkeerplekken. Er komen maar liefst drie nieuwe, ruime liften en een verbindingsbrug naar de etages van het winkelcentrum. Deze brugverbinding wordt eveneens de entree voor de huurders en bezoekers van BISON Office Spaces. Daarmee krijgen zij een professionele en representatieve toegang tot hun kantooromgeving.

Onderzoek Goudappel Coffeng Adviesbureau Goudappel Coffeng, expert op het gebied van mobiliteit en ruimte, heeft in opdracht van Winter Trust gekeken naar de parkeervoorzieningen en verkeersstromen rondom Bisonspoor. Zij constateerde een versnipperde verkeerssituatie. Met een centrale parkeergarage wordt deze situatie verbetert. Door verkeersstromen te centraliseren wordt zoekverkeer op de binnenring van Bisonspoor voorkomen, en zijn er minder verkeersbewegingen. Dit heeft een gunstig effect op het milieu doordat fijnstofuitstoot wordt verminderd. De parkeergarage zal enkel toegang bieden voor auto’s. Fietsers en voetgangers krijgen alternatieve toegangsroutes naar het winkelcentrum, waardoor een overzichtelijke en veiligere verkeerssituatie ontstaat.

Vanaf maart 2018 zal gestart worden met de bouw van de parkeergarage. De verwachte oplevering van de nieuwe parkeergarage is in oktober 2018. Bezoekers van BISON Shopping Center en BISON Office spaces hoeven zich geen zorgen te maken over de bereikbaarheid van het centrum tijdens de bouw en de sloop die daaraan voorafgaat. Tijdens de werkzaamheden worden zij op locatie naar tijdelijke parkeerplaatsen geleid. Omwonenden ontvangen hierover begin januari nog aanvullende informatie via een wijkbericht.

Over Winter Trust Winter Trust B.V. is sinds januari 2011 verantwoordelijk voor het administratief, technisch en commercieel beheer van kantoren 'BISON office spaces', winkelcentrum 'BISON shopping center' de bijbehorende appartementen 'BISON apartments' en kantoorpand STAAT! in Papendorp Utrecht. Winter Trust werkt voor particuliere beleggers en heeft meer dan 20 jaar ervaring, indien nodig wordt samenwerking gezocht met gespecialiseerde bedrijven. Daarbij vervult Winter Trust altijd de regiefunctie door het initiëren, organiseren en coördineren van werkzaamheden.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES