RTV Stichtse Vecht

Opbrengst €2144 tijdens Sing-a-Long Kerkdienst De Ark voor Serious Request

Vanmorgen werd in De Ark in Maarssenbroek een speciale kerkdienst gehouden t.b.v 3FM Serious Request en het Rode Kruis. Bezoekers konden vooraf hun favoriete nummers indienen en tijdens de dienst werden de best passende 10 door een DJ gedraaid en meegezongen.

De opbrengst van de Serious Request dienst vanmorgen was €1072,- wat verdubbeld is door de diaconie van de Ark, waardoor het totaalbedrag €2144,- is geworden. Vrijwilligers van het kerkcentrum zullen dit bedrag namens de Ark bij het Glazen Huis in Apeldoorn brengen.

Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2017 helpt het Rode Kruis om vermiste kinderen op te sporen, contact te herstellen en families te herenigen. Rode Kruis-teams ondersteunen wereldwijd bij het registreren van vermiste familieleden. Hulpverleners gaan hierna actief op zoek.
De manier waarop verschilt per gebied. Het eerste contact, voor velen het eerste teken van leven, gaat vaak per satelliettelefoon of middels een brief. Alles met één doel: families weer samen te brengen.