Binnenkort op het radiokanaal van RTV Stichtse Vecht: "60 JAAR NEDERPOP"

woensdag 27 december 2017 20.25 uur | laatst gewijzigd: woensdag 27 december 2017 20.48 uur | auteur: Radioredactie RTV Stichtse Vecht

In 2018 is het precies 60 jaar geleden dat The Tielman Brothers hun eerste single Rock Little Baby Of Mine / You're Still The One uitbrachten. Volgens veel puristen is dat moment in 1958 het startsein geweest van de Nederpop, die dus in 2018 zijn 60-jarige jubileum viert. Dat is iets om bij stil te staan.

Radiopresentator (o.a. 3FM, Radio 2) en muziekverzamelaar Ewald van Liempt maakt een arbitraire selectie van 2000 liedjes uit de Nederpop van de afgelopen zestig jaar. Wat waren de relevante nummers? Welke liedjes zijn voor de eeuwigheid? Dankzij welke tracks worden we met onze neus op de feiten gedrukt: ook dit is puur Hollands ?! Het overzicht gaat dwars door alle genres. Dus zowel pop, dance, urban, levenslied als ook Nederbeat, palingsound, dialectrock en alle andere varianten zijn vertegenwoordigd. Nederlandstalig, Engelstalig, instrumentaal; het maakt niet uit, als het maar made in holland is.

Deze muzikale staalkaart giet Van Liempt vervolgens in de vorm van 150 uur gepresenteerde radio-uren, dat is iedere week 3 uur Nederpop op je radio! In de uitzendingen worden de geselecteerde liedjes op alfabetische volgorde gedraaid, zodat alle stijlen door elkaar lopen, hetgeen zeer afwisselende en onvoorspelbare radio oplevert. Precies zoals onze vaderlandse muziekhistorie is opgebouwd dus.

RTV Stichtse Vecht zal "60 JAAR NEDERPOP" in 2018 iedere zondag van 12 tot 15 uur uitzenden op het radiokanaal. Klik hier voor de frequenties!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES