Regionieuws: Films, games en muziek-installaties op eindexpositie HKU Hilversum

donderdag 25 juni 2015 12.08 uur | laatst gewijzigd: donderdag 25 juni 2015 11.24 uur | auteur: Robbert Oelp

Van 1 t/m 3 juli presenteren ruim 150 afstuderende kunstenaars en creatieve professionals van HKU Media, Muziek en Technologie, Games en Interactie hun werk aan de Oude Amersfoortseweg 131 in Hilversum. Het evenement is gratis toegankelijk.

De eindexamenexpositie is onderdeel van het HKU-brede eindexamenevenement Exposure 2015. Het volledige programma, nieuws rondom HKU Exposure, de afstudeerders en hun werk is te vinden op exposure.hku.nl

Eindexpositie HKU Media, Muziek en Technologie, Games en Interactie

De eindexpositie van HKU in Hilversum is een combinatie van verrassend en innovatief eindexamenwerk op het gebied van (toegepaste) games en interactie, crossmediaproducties, installaties, muziek en geluid. Van film-, animatie- en documentaire festival tot pop-up speelhal voor games, showcases en muzikale demonstraties, zoals bijvoorbeeld de Smart Sampler van Milan van der Meer.

Smart Sampler
Milan van der Meer is één van de kersverse creatieve professionals van HKU Muziek en Technologie. Met zijn afstudeerproject bedenkt hij oplossingen voor alle soort problemen die met audio of muziek te maken hebben. 'Je kent het wel: je zit in de bus en de volgende bestemming wordt omgeroepen. Vaak klinkt deze stem niet realistisch: het zijn aan elkaar geplakte ingesproken woorden en het menselijke aspect is weg. Precies op dat probleem speel ik in met mijn afstudeerproject’, vertelt Milan van der Meer over de Smart Sampler. ‘Ik wilde software ontwikkelen om dat menselijke aspect door simpele klikken aan een compositie mee te kunnen geven’.

Deze eindexamenexpositie van HKU komt mede tot stand dankzij steun van Hilversum Mediastad.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES