Bruidspaar Geurtsen - van Zwan uit Maarssen 65 jaar getrouwd

vrijdag 29 december 2017 14.22 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 29 december 2017 13.48 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Henk en Trien Geurtsen - van Zwan trad in 1952 op de laatste dag van het jaar in het huwelijk. Vrijdag 29 december kwam burgemeester Marc Witteman het bruidspaar én hun kinderen feliciteren.

Het bruidspaar leerde elkaar kennen op de Amsterdamsestraatweg. 'Mijn vader aan de ene kant en mijn moeder aan de andere kant', aldus hun dochter. 'Mijn vader vond mijn moeder meteen leuk. Hij heeft haar mee naar huis genomen en haar nooit meer laten gaan'.

Het bruidspaar woonde in Utrecht in de Van Limburg Brouwerstraat. Nadat meneer Geurtsen 11 jaar geleden een ernstig ongeluk - waarbij hij zijn rechterarm verloor - overleefde, verhuisde het echtpaar naar Maarssen.

Tijdens het bezoek van de burgemeester zijn hun 3 kinderen met man/ vrouw aanwezig. En er was één van de zeven kleinkinderen en één van de negen achterkleinkinderen bij opa en oma. De (achter)kleinkinderen gingen eerst in beeld staan bij de fotosessie, maar toen de hele familie met de burgemeester op de foto ging, kropen ze achter de bank.

Meneer Geurtsen was in zijn werkzame leven zelfstandig ondernemer, Hij was schilder. Zijn vrouw werkte als huishoudelijke hulp. Het bruidspaar ging hun hele leven naar dezelfde vakantiebestemming: Hindelopen. Ze deden dit altijd in gezelschap van Annie en Bertus, hun broer en schoonzus.

Meneer Geurtsen kijk nog altijd graag naar voetbal op televisie en mevrouw kijkt graag naar een quiz en af en toe een film. De hobby van meneer Geurtsen was: duiven houden. Mevrouw stond altijd klaar voor hulpbehoevende mensen. Dat deed ze niet vanuit een organisatie, maar vanuit haar hart.

Er wordt feest gevierd met de kinderen en kleinkinderen en wat familie. De trouwdag zelf viert het bruidspaar met de kinderen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES