Burgemeester feliciteert mevrouw Klabbers, de oudste inwoonster van Stichtse Vecht

dinsdag 16 januari 2018 15.33 uur | laatst gewijzigd: woensdag 17 januari 2018 10.41 uur | auteur: Ria Poot

Dinsdag 16 januari is de oudste inwoonster van Stichtse Vecht, mevrouw E.H. Klabbers-Rijnaarts, 104 jaar geworden. Burgemeester Witteman bracht haar een verrassingsbezoek.

De jarige werd op 16 januari 1914 in Zaandam geboren. Ze woonde heel lang in Utrecht en verhuisde op latere leeftijd naar De Meern. Toen ze ruim 99 was, verhuisde ze naar Woonzorgcentrum Maria Dommer in Maarssen. 'Toen ze 100 werd, was er hier een vrouwelijke burgemeerster,' vertellen de aanwezigen. 'Ze zei toen: laat dat meisje maar gaan, het hoeft niet.' Naderhand had mevrouw Klabbers er spijt van dat ze nee had gezegd. Maar nu op haar 104e verjaardag kreeg ze dan toch burgemeesters bezoek.

Natuurlijk vroeg de burgemeester haar naar haar geheim dat ze zo oud was geworden.'Blijven ademhalen en gezond eten', zei de 104 jarige. Op de vraag of ze vroeg naar bed gaat zei de jarige: 'Oh nee!' Mevrouw Klabbers leest elke dag de krant en kijkt televisie. Ze gaat regelmatig met haar verzorgsters over het nieuws in discussie. 'Die man daar in Amerika vind ze helemaal niks' aldus de familie.

Op haar verjaardag waren twee van haar vier achterkleinkinderen aanwezig. Indy en Luna hadden 's morgens op school getracteerd vanwege de verjaardag van hun overgrootmoeder en 's middags hadden ze vrij van school om bij hun overgrootmoeder op bezoek te gaan.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES