Fietsers onaangenaam verrast door geblokkeerd fietspad

vrijdag 19 januari 2018 13.32 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 19 januari 2018 13.02 uur | auteur: Ria Poot

Bij winkelcentrum Bisonspoor in Maarssenbroek komt een nieuwe parkeergarage. Wie echter gewend is om op de fiets boodschappen te doen, wordt onaangenaam verrast door verdwenen fietspaden.

Stelt u zich de volgende situatie eens voor: je wilt op je fiets met in een mandje voor- en achter je weekboodschappen, naar huis fietsen. Je stapt bij de Appie op en na een tiental meters kom je voor een onaangename verrassing te staan. 'Krijg nou wat, fietspad afgesloten?'.

Inderdaad, en daardoor doet zich op de hoek tegenover het politiebureau een voor fietsers onaangename en onveilige situatie voor. Je kunt niet op de rijweg tegen het autoverkeer in verder fietsen, dat is écht eng. Dan maar afstappen en langs de Dirk gaan lopen. Dat is met een fiets vol boodschappen geen feest en er staan veel - vaak slordig neergezette - fietsen. Het voetpad langs de Dirk is smal en je wordt ook nog door op de stoepfietsende jongelui voorbij gereden. Doodeng!

Er stond bij de parkeergarage wel een verkeersregelaar om de auto's veilig de parkeergarage in te loodsen. Maar zou het niet attent zijn, als de nietsvermoedende fietsers door een vriendelijke verkeersregelaar bij de uitgangen van het winkelcentrum op een veilige fietsroute de wijk in worden gewezen?

 

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES