RTV Stichtse Vecht

College weerlegt kritiek bestemmingsplan Maarsseveense Plassen

Discussie is er over de 10-jaarljkse herziening van het bestemmingsplan Maarsseveense Plassen. Er zijn meningsverschillen tussen de diverse partijen. Nadat eerder het herziende bestemmingsplan van de agenda van de gemeenteraadsvergadering (19 december) werd afgehaald, wordt bij de komende raadsvergadering (30 januari) het herziende plan ter stemming aangeboden. Naar aanleiding van een brief van bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder en politieke vragen, heeft het college door middel van een brief de kritiek weerlegd.

Participatie
De gemeente Stichtse Vecht over participatie rondom het plan: ' De afgelopen jaren heeft intensief overleg plaatsgevonden over het nieuwe bestemmingsplan Maarsseveense Plassen e.o. met de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder, het Recreatieschap Midden Nederland en de ondernemers die in het recreatiegebied gevestigd zijn. Het overleg was heel constructief en wij hebben als gemeente veel waardevolle input ontvangen om het nieuwe bestemmingsplan te verbeteren. Over één onderdeel in het bestemmingsplan Maarsseveense Plassen e.o. hebben wij als gemeente en het recreatieschap een ander standpunt dan de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder. Dit heeft betrekking op de activiteiten die vallen onder het reguliere gebruik van het recreatiegebied Maarsseveense Plassen en de ondernemers die daar gevestigd zijn.'

Blijvende verschillen
De verschillen in inzicht blijven bestaan. Gemeente Stichtse Vecht: ' Als gemeente proberen we tegemoet te komen aan de wensen van inwoners maar we hebben ook een verantwoording naar andere partijen. Ook gebruikers en ondernemers hebben belangen en bestaande rechten waar wij niet aan voorbij kunnen en willen gaan.'

Brief
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst / ALV van de bewonersvereniging zijn er door de bewonersvereniging stellingen geuit. Middels een uitgebreide brief reageert het college inhoudelijk op de vraagtekens in het dossier met als doel een meerderheid te krijgen voor het plan zoals het er nu ligt.

Rondom de Raad
Het bestemmingsplan Maarsseveense Plassen staat op de agenda van de gemeenteraad van dinsdag 30 januari. Deze raadsvergadering is live via het televisiekanaal van RTV Stichtse Vecht en de online stream te volgen. Ook het programma 'Rondom de Raad' zal aandacht besteden aan het bestemmingsplan. Het programma 'Rondom de Raad' start 30 minuten (19.00 uur) voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering.

Bijlage: Brief College van B&W 23.01.2018 aan de raad