RTV Stichtse Vecht

Inloopavond gebiedsvisie 'Zuilense Vecht'

Op donderdag 1 februari is bij Korfbalvereniging OVVO De Kroon de gebiedsvisie Zuilense Vecht op hoofdlijnen toegelicht aan mensen die benieuwd waren hoe de toekomstplannen voor dit sportgebied eruit gaan zien. Aanleiding voor de revitalisering van het sportparkengebied was het initiatief van de Maarssense Sportverenigingen om Sportpark Daalseweide samen met de gemeente te verbeteren. Het Utrechtse sportpark Zuilen/Elinkwijk was eveneens aan vernieuwing toe.

Samenwerking
Begin 2017 hebben de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht de samenwerking gezocht en na een aantal trajecten te hebben doorlopen is de visie nu klaar. In het traject zijn er individuele en groepsgesprekken geweest met bewoners, sportverenigingen over punten die ze belangrijk vonden en aandacht voor wilden hebben. Deze zijn uitgewerkt tijdens twee werkateliers met een kleine groep. De resultaten zijn ook meegenomen in de gebiedsvisie en in september 2017 zijn ze in een brede bijeenkomst gedeeld met iedereen.

Kwaliteitsimpuls
In de gebiedsvisie is de integrale aanpak omschreven waarmee het gebied Zuilense Vecht een flinke kwaliteitsimpuls krijgt. Te zien is dat er één optimaal functionerend sportpark met de bestaande voetbalverenigingen, twee tennisverenigingen, een korfbalvereniging, twee multifunctionele sporthallen en enkele kleine al bestaande verenigingen voor andere sporten komt. Verder komt er een groene recreatieve structuur van een deel van de vrijgespeelde ruimte die in verbinding staat met omringende landelijke en stedelijke gebieden. Hier is volop ruimte voor nieuwe sporten en andere recreatieve activiteiten. Zo ontstaat er een samenhangend gebied met eigen identiteit waarbij sport het samenbindende thema is. Een deel van de vrijgespeelde ruimte is bestemd voor betaalbare woningen met aandacht voor sociale veiligheid, verkeer, parkeren en aansluiting bij de sfeer van bestaande bebouwing.

Gemeentebestuur
De bespreking van de gebiedsvisie Zuilense Vecht staat op de agenda van de commissie Fysiek Domein op 20 februari a.s. Daarna wordt deze voorgelegd aan de gemeenteraad op de vergadering van 6 maart 2018.