RTV Stichtse Vecht

Trekt D66 zich terug uit gemeenteraadsverkiezing Stichtse Vecht?

De partij die de laatste weken in Stichtse Vecht negatief in het nieuws is gekomen, heeft volgens een hardnekkig gerucht besloten af te zien van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Stichtse Vecht. Het interne conflict leidde tot een crisis die zijn weerga niet kent.

Onrust
De onrust binnen D66 in Stichtse Vecht ontstond vanwege een integriteitsonderzoek naar wethouder de Groene. Partijgenoot en collega wethouder Zivkovic kaartte de integriteitskwestie aan bij de burgemeester. Partijgenoten namen dit de D66 wethouder kwalijk. Achteraf bleek dit de druppel te zijn die de emmer deed overlopen.

Gerucht
Achter de schermen zijn de verhoudingen volledig geëscaleerd. Het AD kopte deze week dat de partij klaar is met de eigen 'manipulatieve' wethouder. Ondertussen houden raads- en fractieleden en bestuur de kaken stijf op elkaar. Een ingelaste ledenvergadering afgelopen donderdag leidde niet tot de gewenste rust binnen de partij. De partij is dermate beschadigd dat binnen de partijgelederen is besloten tot drastische maatregelen. Volgens het hardnekkige gerucht gaat de partij zich terugtrekken uit de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en zullen de leden dit weekend worden geïnformeerd. D66 Stichtse Vecht was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.

Zetels
De partij bezit in de huidige gemeenteraad zes zetels. D66 is op dit moment de grootste coalitiepartij. In het college van B&W heeft de partij twee wethouders.