VV Maarssen VR1 moet genoegen nemen met gelijkspel in Oldenzaal

maandag 05 februari 2018 13.59 uur | laatst gewijzigd: maandag 05 februari 2018 19.14 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft voor de tweede keer dit seizoen puntverlies geleden. In Oldenzaal kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Berghuizen. De uitslag was terecht te noemen: de thuisploeg speelde erg sterk en de Maarssenvrouwen hadden niet hun beste dag.

Na de glorieuze overwinning op koploper SDO had coach Van Dijk al gewaarschuwd voor teveel euforie. De uitwedstrijd tegen de nummer 3 op de ranglijst, FC Berghuizen, zou een lastige worden.

VV Maarssen startte voortvarend, geholpen door de keepster van de thuisploeg. Zij pakte na een minuut spelen een terugspeelbal in haar handen. Het leverde Maarssen een indirecte vrije trap op in het strafschopgebied van FC Berghuizen. Het presentje werd echter niet in ontvangst genomen, want de harde knal van Linda van der Meijden belandde recht in de handen van de keepster.

Een minuut later was het alle hens aan dek bij Maarssen. Berghuizen kreeg drie corners achterelkaar te nemen en ze waren alledrie gevaarlijk. Na 10 minuten spelen kwam VV Maarssen op voorsprong. Een vanaf de eigen helft opgezette aanval belandde na goed combinatiewerk voor de voeten van captain Lianne Grin, die Marieke Baas prachtig diep stuurde op links. Alleen voor de keepster bleef ze uiterst koel en schoof de bal keurig binnen.

Nadat een prachtige aanval van de thuisploeg ternauwernood tot corner verwerkt kon worden door keepster Colijn, was het uit de aansluitende corner wel raak. De nummer 12 kon vogelvrij inkoppen en zo stond het na 25 minuten spelen 1-1. In de 36e minuut kon de sterk spelende linksback van FC Berghuizen zomaar het hele veld oversteken. Na een een-tweetje kwam ze vrij voor keepster Colijn, die in eerste instantie nog kon redden. In de rebound kon de meegelopen nummer 9 echter alsnog scoren: 2-1 en niet onverdiend.

Drie minuten voor het rustsignaal kreeg Maarssen een vrije trap te nemen op zo'n 25 meter van het doel. Daar waar iedereen een schot op doel verwachtte van Linda van der Meijden, verraste ze de verdediging van FC Berghuizen door de bal in het strafschopgebied op Marieke Baas te passen. Zij schoot de bal uit de draai in, waarna de keepster de bal losliet en hem tergend langzaam in de goal zag verdwijnen: 2-2 en tevens de tweede goal van de middag voor Marieke Baas. Een meevaller voor Maarssen, zo vlak voor de rust.

Na de rust kwam Maarssen sterk de kleedkamer uit. De thuisploeg werd vastgezet op de eigen helft en kwam er nauwelijks meer vanaf. Maarssen leek door te drukken en de wedstrijd definitief te beslissen, maar na zo'n 20 minuten spelen ebde het overwicht weg. De laatste 25 minuten was het vechtvoetbal van beide kanten, terwijl het steeds harder begon te sneeuwen in Oldenzaal.

Gescoord werd er niet meer en zo eindigde de wedstrijd in een terecht gelijkspel, 2-2. De samenvatting in bewegende beelden: https://youtu.be/RPscJ5AWFqc

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES