Vegtlust verliest nipt van koploper

dinsdag 06 februari 2018 17.26 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 06 februari 2018 17.29 uur | auteur: Schaakvereniging Vegtlust

De schakers van Vegtlust hebben in een spannende wedstrijd de kleinst mogelijke nederlaag tegen de koploper uit Bussum geleden: 4½ - 3½

Het werd een spannende wedstrijd. Al snel waren er drie remises: Gerrit, Erik en Floris kwamen remise met hun tegenstanders overeen. Paul verloor zijn partij en zo kwam Vegtlust op achterstand.

Adriaan Fournier wist echter snel de stand weer gelijk te trekken door zijn partij overtuigend te winnen: 2½ - 2½ Jeugdschaker Sven van der Vliet kwam goed uit de opening, maar moest in het eindspel zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander.

Debutant Jan Teuben wist zijn partij wel overtuigend te winnen, en zo hing de einduitslag af van de partij van Ben Szczerba. Ben had met zwart een goede stelling opgebouwd, echter wat weinig ruimte. Uiteindelijk wist zijn tegenstander zijn stelling binnen te dringen en was verlies niet meer te vermijden.

Persoonlijke uitslagen: BSG 3 - Vegtlust 1 4½ - 3½
Iskander Schrijvers - Gerrit Harmsen ½ - ½
Theo Slisser - Paul Bekkers 1 - 0
Kees Jan van Dolder - Erik van Dijk ½ - ½
Rob Disselhoff - Floris van der Blom ½ - ½
Pieter Heijboer - Jan Teuben 0 - 1
Daniel Kuijper - Sven van der Vliet 1 - 0
Ruben Piel - Adriaan Fournier 0 - 1
Rob Tijssens - Ben Szczerba 1 - 0

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES