Hoop op minder foutief gestalde fietsen stationsruimte door nieuw beleid

donderdag 08 februari 2018 17.13 uur | laatst gewijzigd: donderdag 08 februari 2018 17.15 uur | auteur: Robbert Oelp

De gemeente Stichtse Vecht hoopt - door een aangepaste beleid rondom de fietsenstalling bij treinstation Maarssen - dat de fietsenstalling beter gebruikt wordt met een hogere bezetting. En dat er minder foutief gestalde fietsen in de openbare ruimte aanwezig zijn. Dat blijkt uit de antwoorden op door de PvdA gestelde collegevragen. De NS vernieuwde de fietsenstalling in december van het vorige jaar. In- en uitchecken gebeurt met de OV-chipkaart. De eerste 24 uur kan een fiets gratis gestald worden.

Gemeente Stichtse Vecht: 'We hebben eerder geconstateerd dat de bezetting van de onbewaakte fietsenstallingen rond station Maarssen redelijk hoog is. Daarentegen is dit voor de bewaakte stalling nog niet het geval. In deze stalling is nog volop ruimte.' Betalen voor de stalling van een fiets geldt vanaf 24 uur.

Stichtse Vecht betaalt de NS een jaarlijkse bijdrage voor de exploitatie van de stalling: 'Dit bedrag is een bijdrage aan de exploitant en een vergoeding voor winstderving voor het gratis stallen. Op dit moment zijn partijen met elkaar in gesprek over het beëindigen dan wel aanpassen van het contract en het aanpassen van de bijdrage voor de fietsenstalling door de gemeente.'

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES