RTV Stichtse Vecht

Maarssen-Dorpers: 'Vecht met ons mee voor onze belangen!'

De slapende vereniging Vechtoevers / Dorpsraad Maarssen is gewekt door de diverse plannen van de gemeente Stichtse Vecht: 'De vereniging heeft een aantal jaren een slapend bestaan geleid en we willen haar versneld leven inblazen omdat er diverse beleidsplannen van de gemeente zijn die onze leefbaarheid en belangen zeer zullen schaden als ze worden aangenomen en uitgevoerd.' Bewoners komen donderdag 5 juli bij elkaar om de mogelijkheid te onderzoeken van een doorstart. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

In Maarssen-Dorp spelen een aantal zaken en wordt er door de gemeente nieuw beleid gemaakt zoals Horecabeleid, ligplaatsenbeleid, parkeren, verkeersbeleid, herindeling Harmonieplein en Plan Mastenbroek. Volgens de initiatiefnemers van de inwonersbijeenkomst schaden de plannen de belangen voor de omwonenden.

De informatiebijeenkomst voor inwoners wordt gehouden op donderdag 5 juli aanstaande (aanvang 19:30 uur). Locatie De Eenhoorn (Pastorie de Heilig Hartkerk) aan de Breedstraat in Maarssen-Dorp. Tijdens de bijeenkomst worden een aantal presentaties door inwoners gegeven over de gemeentelijke plannen: 'Inmiddels zijn een aantal bewoners in actie gekomen op de diverse onderwerpen en bieden wij hen de mogelijkheid om de status hiervan toe te lichten. Tevens willen wij de interesse peilen voor een doorstart van de vereniging.'