RTV Stichtse Vecht

Gemeente verplaatst gedecoreerdenmiddag naar zomerperiode - Vragen over Veteranendag

De traditioneel jaarlijks door de gemeente georganiseerde gedecoreerdenmiddag is verplaatst naar 11 juli in de zomer. Waar de dag volgens traditie rond de Lintjesregen wordt georganiseerd, heeft de gemeente er dit jaar voor gekozen deze dag te verplaatsen. Echter zonder communicatie vooraf naar de gedecoreerden zelf. Reden voor Lokaal Liberaal om vragen aan het college te stellen. Volgens de partij is daarnaast de jaarlijks door de gemeente georganiseerde Veteranendag nog niet gepland. De partij vraagt om opheldering.

De gedecoreerden krijgen een uitnodiging voor een vaartocht. De nieuwe gedecoreerden die vrijdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding krijgen, worden dan voorgesteld aan de inwoners die al eerder een lintje ontvingen. Gemeente Stichtse Vecht: 'Mei is voor velen een maand met veel vrije dagen en geplande vakanties. Om er zeker van te zijn dat er zoveel mogelijk gedecoreerden aanwezig kunnen zijn, hebben we de middag verplaatst naar juli. Hopelijk tot dan!'

De middag speciaal voor gedecoreerden stond eerder ter discussie. Een aantal jaren geleden besloot het toenmalige college de dag nog maar 1x per vijf jaar te organiseren. Echter door een aangenomen motie van Lokaal Liberaal in de raad van 23 juni 2015 werd dit besluit teruggedraaid. Voor Lokaal Liberaal is de verplaatsing van de dag reden voor het stellen van collegevragen. De partij vraagt tevens aandacht voor de jaarlijks georganiseerde dag voor veteranen. Volgens de partij is die bijeenkomst nog niet gepland.