Bruidspaar De Rooij-Mooij uit Loenen aan de Vecht 65 jaar getrouwd

vrijdag 17 mei 2019 15.40 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 17 mei 2019 17.56 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Hennie en Letty De Rooij-Mooij vierden op 17 mei hun 65 jarig huwelijk. Dubbel feest want de bruidegom is ook nog jarig op die dag en wordt 92 jaar. Reden voor locoburgemeester Jeroen-Willem Klomps om het paar namens de gemeente Stichtse Vecht te komen feliciteren.

Hennie de Rooij en Letty Mooij woonden in dezelfde straat en op een dag sprong de vonk over. Zij zijn beiden geboren en getogen in Loenen aan de Vecht en zijn er altijd blijven wonen. Het bruidspaar heeft 4 kinderen waarvan hun jongste dochter Karin in Gambia woont. Ze hebben 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

In zijn werkzame leven was Hennie de Rooij boekhouder bij een houthandel in Utrecht. Zoals gebruikelijk in die tijd zorgde zijn vrouw Letty voor het huishouden en voor de kinderen.

De kerk speelde een belangrijke rol in het leven van de familie de Rooij. Hennie de Rooij speelde orgel en was ruim 60 jaar organist in de Gereformeerde Kerk. Hij kon mooi spelen, iets waar zijn vrouw Letty erg van genoot. Voor de locoburgemeester en zijn gezelschap gaat meneer de Rooij achter zijn orgel zitten en trakteert zijn bezoek op een privé concert.  Naast organist, was meneer de Rooij ook de penningmeester van de kerk. Mevrouw de Rooij bezocht gemeenteleden met een bloemetje en deed hand en spandiensten voor de kerk.

Letty de Rooij maakte vroeger veel kleding zelf. Dat deed ze ook voor de kinderen in Gambia. Samen met een vriendin maakte zij van alles om te verkopen voor een goed doel. Nu ze op leeftijd is leest ze nog wat. Haar man lost graag denkpuzzels op en kijkt TV. Hij zapt nogal, maar kijkt ook vaak naar veearts dr. Pol. Van het Engelse programma “Songs of Praise” genieten zij beiden.

Het gezin De Rooij bracht de vakanties meestal aan de Nederlandse kust door. Het bruidspaar is echter verschillende keren naar Canada geweest, op bezoek bij een (inmiddels overleden) broer van vader Hennie. In 1975 is het hele gezin naar Canada geweest.

Het 65 jarig huwelijk heeft de familie op 12 mei thuis gevierd. Het is voor het bruidspaar te vermoeiend om er een groot feest van te maken, maar de familie liet deze bijzondere trouwdag niet zomaar voorbij gaan. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES