RTV Stichtse Vecht

Rattenoverlast in Breukelse wijk Broeckland

In de Breukelse wijk Broeckland zijn er al een aantal meldingen geweest van overlast van ratten. Er zijn inmiddels een aantal borden geplaatst met de vraag dieren in algemeenheid niet te voeren. Inmiddels is er een geval bekend dat de ziekte van Weil is overgedragen aan een hondje. (Archieffoto ter illustratie)

De informatiewebsite Wijk Broeckland Breukelen: 'Sinds enkele weken zijn er meldingen geweest van overlast van ratten in Broeckland. Er zijn inmiddels een aantal borden geplaatst met de vraag niet te voeren. Ook is men druk bezig met de bestrijding van ratten. Ratten verspreiden ziektes, zoals de ziekte van Weil. Een besmettelijke ziekte die door ratten kunnen worden overgedragen op mensen en dieren! Inmiddels is er ook een geval bekend waarbij een hond ernstig ziek is geworden. De symptomen waren: niet willen eten en drinken, veel slapen, geel tandvlees, geel oogwit, en ook de binnenkant van de oren worden geel.'

In de wijk worden vaak etensresten gegooid op de straat en aan de slootkant. Website Broeckland Breukelen: 'Brood, rijst, etc. Goed bedoeld voor de vogels, maar stop hier dus mee. Alleen dan kan het rattenprobleem worden teruggedrongen.' Op dit moment vindt er bestrijding plaats van de plaag.