Dertigduizend koffers voor kofferbridge Maarssen

maandag 16 september 2019 11.23 uur | laatst gewijzigd: maandag 16 september 2019 10.26 uur | auteur: Kofferbridge Maarssen

Het Maarssense kofferbridge heeft tijdens de afgelopen zomermaanden de 30.000ste bridgekoffer verhuurd.

Het kofferbridge, een activiteit van Bridgeclub de Vechtstreek, is in 1997 gestart  met 4 koffers, die alleen aan leden van de Vechtstreek werden verhuurd. Korte tijd later werd het aantal uitgebreid naar 6, toen 10 en in de loop der jaren werden het er 25.  Vanaf ongeveer het einde van het jaar 2000 werden de koffers ook buiten de club om aangeboden en naamsbekendheid werd o.a. verkregen doordat er elke week  één uitslag met een kort stukje tekst in de plaatselijke kranten verscheen. Tegenwoordig maken we gebruik van een eigen website, waarop alle uitslagen worden vermeld. Heel veel bridgers uit Maarssen en omgeving weten die website inmiddels te vinden en dat vertaalt zich dan ook in een enorme populariteit van deze vorm van thuisbridge. De koffers, waarin zich 24 spellen met vergelijkingsmateriaal bevinden worden uitgegeven vanaf 3 uitgifteadressen in Maarssen. De commissie, die dit alles in goede banen leidt bestaat momenteel uit 7 leden, waarvan de meesten al zo rond de 20 jaar  actief zijn en nog graag een hele tijd door willen gaan. Misschien tot de 50.000ste?

Een van onze commissieleden, Tiny van der Lugt, is onlangs door het bestuur van Bridgeclub de Vechtstreek benoemd tot erelid van de vereniging. Deze bijzondere erkenning heeft zij o.a. gekregen voor haar werk t.b.v. het kofferbridge. Al jaren berekent zij van alle volgespeelde koffers de uitslag en als uitgiftepunt komt het in de vakantieperiodes regelmatig voor dat zij alle 25 koffers beheert en uitgeeft.

Alle informatie over het kofferbridge is te vinden op: kofferbridgemaarssen.nl.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES