VV Maarssen VR1 wint ook derde groepswedstrijd in de beker

maandag 16 september 2019 17.21 uur | laatst gewijzigd: maandag 16 september 2019 16.28 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft ook de derde wedstrijd in de groepsfase van de KNVB-beker gewonnen en bekert door in de knock-out-fase. In Apeldoorn werd Victoria Boys met 2-5 verslagen. Grote vrouw aan Maarssen-kant was Linda van der Meijden, die een hattrick liet noteren.

Ofschoon de uitslag anders doet vermoeden, ging het bepaald niet makkelijk voor Maarssen. Van de drie gespeelde bekerwedstrijden was dit met afstand de minste. VV Maarssen VR1 had moeite met de thuisploeg die gegroepeerd speelde en loerde op de counter en kwam reeds na acht minuten spelen op achterstand. Hier ging knullig uitverdedigen aan vooraf, wat door de Victoria-spits knap werd afgestraft met een goal uit de draai. 1-0.

Het spel van Maarssen bleef daarna stroef en rommelig en kansen waren er hooguit uit de tweede lijn met afstandsschoten van Linda van der Meijden. Als het voetballend niet lukt, dan zijn er altijd nog de spelhervattingen. Zo mocht Maarssen in de 37e minuut een corner nemen die Cynthia Buis op de paal zag belanden. Uit de rebound wist Linda van der Meijden alsnog te scoren: 1-1, tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Maarssen een stuk feller uit de kleedkamer. Er werd hoger druk gezet en de thuisploeg kwam nog maar moeilijk van de eigen helft. Dit resulteerde binnen twee minuten bijna in de 1-2, maar een schitterend aangesneden vrije trap van Lizzy Bouwman werd door Marieke Baas nipt voorlangs geschoten. Een paar minuten later lag hij er aan de andere kant in. Bij een snelle inworp stond de Maarssen-defensie niet goed en kon de spits zomaar op keepster Van Impelen af. Alleen voor haar bleef ze uiterst koel en schoof de bal in de verre hoek (2-1).

Uiteindelijk moest er weer een spelhervatting aan te pas komen voor Maarssen om tot scoren te komen. Dit keer een vrije trap op twintig meter van het doel. Lizzy Bouwman draaide de bal goed richting de tweede paal. Daar kwam Linda van der Meijden knap voor haar man en verlengde de bal richting verre hoek: 2-2!

Maarssen ging vervolgens op jacht naar de winst en zag dat in de 76e minuut beloond worden. De debuterende Nadja Wolters zette goed door op links en gaf de bal strak voor het doel. Daar stond Marieke Baas op de goede plek en na een fraaie aanname schoot ze rustig binnen (2-3).

In de slotfase liep Maarssen nog verder uit. Eerst was het Anne Vroege die met een droge knal haar vierde treffer van het seizoen liet noteren en in de 91e minuut voltooide Linda van der Meijden haar hattrick door na een enorme scrimmage binnen te schieten. Die laatste treffer symboliseerde eigenlijk de middag. Rommelig!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES