RTV Stichtse Vecht

Gooische Kak in Tienhoven

De scholen zijn weer begonnen en dat is op basisschool De Klaroen rede voor een feest. Het thema ‘’Gooische Fuif’’ zorgde afgelopen vrijdag voor een grote verkleedpartij waar alle gezinnen en leerkrachten aan mee deden. Bij aankomst op de rode loper werden de rijke gasten vastgelegd door kinder paparazzi. Zien en gezien worden, dat is het Gooische motto en dat lukte deze avond. Diverse pluimage was vertegenwoordigd: tennisfamilies, typische oud geld gezinnen, polo ruiters, notarissen, succesvolle ondernemers, de Gooische tut en Bekende Nederlanders. Er was nouveau riche gehuld in opzichtig goud en alom veel bretels, hoeden en zonnebrillen.

Het was een avond vol Gooische tafrelen. Zo was er een Gooisch matras, een nagelsalon en een cocktail bar. De kinderen konden uitbesteed worden aan beeldschone nanny’s of  konden meedoen aan een van de Gooische activiteiten zoals ‘’parelkettingen rijgen’’, ‘’roddelblad maken’’ of meedoen aan een hockey clinic.  De kleinste kinderen konden in de zandbak ‘golddiggen’’ of ‘’over het paard’’ getild worden.

Door het mooie nazomer weer kon er buiten gedineerd worden. De lange tafels stonden vol verantwoorde hapjes en (kinder)champagne.  En via de luidspeakers klonk de Gooische R door de liedjes van ‘’kinderen voor kinderen’’.