VV Maarssen 1 pakt na drie speelrondes koppositie in tweede klasse

maandag 07 oktober 2019 12.27 uur | laatst gewijzigd: maandag 07 oktober 2019 11.28 uur | auteur: VV Maarssen

De mannen van VV Maarssen hebben zaterdag door een 3-1 winst op BFC de koppositie in de tweede klasse gepakt. In een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee technische ploegen die allebei voor de winst gingen, hield VV Maarssen uiteindelijk de drie punten in eigen huis.

BFC staat bekend om haar positieve speelwijze en dat leidde vorig seizoen tot een nacompetitieplek. VV Maarssen was als kampioen van de derde klasse benieuwd of het al toe is aan dat niveau. Ondanks het feit dat BFC in de beginfase het best uit de startblokken kwam, kreeg VV Maarssen steeds meer grip op de Bussumers en werd met name op het middenveld de slag gewonnen.

Door de afwezigheid van Jasper Attevelt (vorige week nog uitblinker) en de zieke Jesse Witlox werd het middenveld omgegooid. Marc van Rees schoof een linie door en Eddy Vorm keerde na een blessure ook weer terug op zijn favoriete stek. Samen met routinier Lucien Dors en de onvermoeibare Dion Gerritsen werd BFC steeds meer gedwongen achter de bal aan te gaan. Spitsen Sven van Vuuren en Wesley Suister openden eveneens sterk. Nadat Van Vuuren in minuut twee al gestuit werd door de keeper, was het in minuut twaalf wel raak. Suister werd weggestoken door Lucien Dors en scoorde beheerst de 1-0. Tien minuten later was het Dors zelf die met een kogel van twintig meter de bal in de kruising schoot. Enige tegenvaller in het eerste bedrijf was het uitvallen van Suister met een stijve hamstring. Daimios Damkalis, dit seizoen doorgeschoven uit de JO-19, was zijn vervanger.

Na rust golfde het spel op en neer en ging BFC vanzelfsprekend op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een trio van doelpogingen lukte het BFC in de 58ste minuut de 2–1 te scoren en leek de spanning weer terug. VV Maarssen raakte echter niet in paniek, zette weer een tandje bij en de trainingsarbeid in de voorbereiding begint zich steeds meer uit te betalen. Conditioneel is de ploeg sterk en ook fysiek is men op belangrijke momenten in staat het verschil te maken. Nadat de eerste doelpoging nog werd afgevlagd, was de tweede poging wel raak. Dion Gerritsen bekroonde een prima wedstrijd met de beslissende 3-1. BFC richtte zich nog een keer op, scoorde ook, maar pas nadat de prima scheidsrechter van dienst al had gefloten voor buitenspel. Daarna kregen beide ploegen nog wat kleine kansen, maar het nieuwe centrale duo met Chris Resida voor het eerst in de basis kwam niet meer echt in de problemen. Sven van Vuuren en Marc van Rees werden in de slotfase nog vervangen door Zaid el Jallouli en Nordin Zoufri.

Door het onverwachte puntverlies van Victoria en de nederlaag van Delta Sports staat VV Maarssen opeens alleen bovenaan en is het de enige ploeg met een 100% score. Komende week wacht de volgende topper, in Houten. Tegenstander FC Delta Sports '95 zal de onverwachte nederlaag direct weg willen spoelen en zo ook willen voorkomen dat VV Maarssen verder uitloopt.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES