Agent krijgt 250 euro boete voor te vaak gebruik wapenstok bij incident

maandag 07 oktober 2019 15.50 uur | laatst gewijzigd: maandag 07 oktober 2019 14.52 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Een agent moet een geldboete betalen van 250 euro. De rechtbank heeft deze straf opgelegd omdat de betreffende agent drie jaar geleden tijdens zijn werk te vaak met zijn wapenstok heeft geslagen. Volgens de rechter heeft hij hiermee de wet overtreden. Het incident vond plaats bij de McDonalds in Breukelen. In de nacht van 16 oktober 2016 kreeg de politie een melding van een vechtpartij. Er was een onrustige situatie tussen de auto’s bij de McDrive.

De politie vroeg bij het incident de groep tot tweemaal toe het terrein te verlaten. Na de tweede keer werd ook aangegeven dat als de groep niet weg zou gaan de politie geweld zou gebruiken. De groep bleef staan en riep: “Eerst eten, dan maar geweld.” De agenten kregen daarop de opdracht hun wapenstok te trekken.

De groep is vervolgens door de politie met gebruik van die wapenstok gedwongen om het terrein te verlaten. Hierbij is een aantal personen ook geslagen. De officier van Justitie is van mening dat de agenten te snel en te fors geweld hebben gebruikt. Tegen één agent werd den geldboete van 750 werd geëist en tegen twee andere agenten een boete van 500 euro. Deze laatste twee agenten zijn door de rechter vrijgesproken. Volgens de rechtbank was de hoeveelheid slagen redelijk en gematigd. De agent die wel veroordeeld is, heeft een geldboete van 250 euro gekregen. Volgens de rechtbank sloeg hij té vaak met zijn wapenstok.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES