RTV Stichtse Vecht

Eigen bijdrage Groen Links: Ontwerp Harmonieplein Maarssen-dorp

GroenLinks Stichtse Vecht wil dat de gemeente snel het voortouw neemt om met alle betrokken partijen, waaronder bewoners, winkeliers en horeca, tot een eerste ontwerp van het nieuwe Harmonieplein in Maarssen-dorp te komen.

De fractie van GroenLinks maakt zich zorgen om de huidige leegstand rond het Harmonieplein en op enkele andere plekken in het winkelgebied van Maarssen-dorp. Leegstand leidt tot een vergrote kans op verloedering van gebouwen en gebieden en gaat ook vaak gepaard met een toename van criminaliteit en verminderde leefbaarheid. Leegstand kan dus een domino-effect hebben op het gehele imago van een gebied.

Verschillen in belangen niet langer uitvergroten
Gemeente Stichtse Vecht heeft de ambitie het Harmonieplein in Maarssen-dorp te ontwikkelen tot een aantrekkelijke plek met diverse typen woningen, winkels, horeca, voorzieningen en nieuwe openbare ruimtes. Het Harmonieplein zal gezichtsbepalend worden voor het centrum van Maarssen-dorp. Draagvlak voor deze nieuwe plannen is dan cruciaal.

Raadslid Gertjan Verstoep van GroenLinks Stichtse Vecht: “Juist bij dit soort belangrijke projecten kunnen we ons niet langer permitteren om belangenverschillen uit te vergroten en daarna een architect in te schakelen die er dan maar iets moois van moet zien te maken. We zien de ontwikkeling van zo’n nieuw dorpsplein juist als een bindmiddel tussen partijen met uiteenlopende wensen, behoeften en belangen. Samen kunnen we het Harmonieplein tot een plek maken waar we de komende decennia trots op kunnen zijn.”

Sneller naar (nog) beter centrum voor Maarssen-dorp
GroenLinks Stichtse Vecht dient binnenkort een motie in, zodat een representatieve groep vertegenwoordigers van betrokken partijen de mogelijkheid krijgt om op gelijkwaardige basis tot een voorkeursontwerp voor het Harmonieplein te komen. Dit voorkeursontwerp kan dan voor besluitvorming ingebracht bij de commissie Fysiek domein.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Gertjan Verstoep (raadslid GroenLinks) gverstoep@gmail.com

Foto: archief RTV Stichtse Vecht