PVV wil interpellatiedebat over plotseling vertrek wethouder van Dort

maandag 18 november 2019 09.27 uur | laatst gewijzigd: maandag 18 november 2019 08.30 uur | auteur: Robbert Oelp

De PVV Stichtse Vecht heeft een verzoek ingediend om tijdens de raad van 19 november een interpellatiedebat te voeren over het plotselinge vertrek van wethouder van Dort.

Fractievoorzitter Wim Ubaghs van de PVV in de toelichting: 'Bij het aantreden van dit college zou alles anders moeten gaan. Er werd zogenaamde eensgezindheid en openheid uitgestraald en de bewoners en raad zouden meer bij het bestuurlijke proces worden betrokken. De PVV vond dit gelijk al een farce en helaas heeft zij gelijk gehad, we hebben nog geen 50 % van deze college periode achter de rug maar 50 % van de in 2018 benoemde wethouders zijn in middels vertrokken. Naar aanleiding van het plotselinge vertrek van Wethouder van Dort zonder opgaaf van redenen heeft de PVV fractie een aantal dringende zaken waarover zij duidelijkheid wenst te hebben. Vandaar dit verzoek voor een interpellatiedebat voor de komende raadsvergadering op 19 november.'

Met een interpellatie kan een raadslid inlichtingen van het college of de burgemeester vragen over een onderwerp dat niet op de agenda staat.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES