RTV Stichtse Vecht

‘Door drukke werkzaamheden uitvoering declaraties blijven liggen’

De PVV heeft eind vorig jaar vragen gesteld aan het college van B&W. De declaraties van B&W die normaliter op de gemeentelijke website zijn terug te vinden, waren voor het jaar 2019 niet vermeld. Uit de antwoorden op de door de PVV gestelde vragen blijkt dat door drukke werkzaamheden de uitvoering van declaraties is blijven liggen.

College van B&W: ‘Door drukke werkzaamheden is de uitvoering van de declaraties helaas blijven liggen. Het college is hiervoor verantwoordelijk en zal er op toezien dat in het vervolg ieder kwartaal een actuele declaratie wordt gepubliceerd. Inmiddels is de uitvoering afgerond en zijn de overzichten van de declaraties van de eerste drie kwartalen van 2019 in de collegevergadering van 19 november jl. akkoord bevonden. Het college vindt openheid en transparantie zeer zeker belangrijk.’ 

Naast declaraties gaat de gemeente ook een overzicht van ontvangen geschenken publiceren. Het college vindt het belangrijk om ten behoeve van de openheid en transparantie ook de ontvangen geschenken openbaar te maken. 

De declaraties en ontvangen geschenken van het college van B&W van het 1e tot en met het 3e kwartaal 2019 zijn te vinden op de nieuwe gemeentelijke website.