Expositie Quilts & Borduurwerk in Zorgcentrum Careyn Snavelenburg

dinsdag 14 januari 2020 10.24 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 14 januari 2020 10.27 uur | auteur: Carlo de Meijer

De expositie Quilts & Borduurwerk van Hanneke Kwakkenbos – Schilt en Jacoline Schilt – Manschot wordt op vrijdag 17 januari officieel geopend in Zorgcentrum Careyn Savelenburg in Maarssen.

Hanneke Kwakkenbos woont in Tienhoven en geeft wekelijks Patchwork- en Quiltlessen aan groepen cursisten. De quiltwinkel, Quiltshop Vlijtig liesje en het lesatelier van Hanneke, zijn bekend in de omgeving, maar ook daar buiten. Ze zijn gevestigd in een houten gebouw in het buitengebied van Maarssen.

Jacoline Schilt - Manschot is de moeder van Hanneke, zij is in 2017 op 82 jarige leeftijd overleden. Zij heeft haar hele leven gehandwerkt en geborduurd en vele mooie werken nagelaten. De expositie is een mooie aanleiding om haar borduurwerken in te lijsten en te tonen aan een publiek dat vast wel dat type handwerk zal herkennen en waarderen.

De quiltlessen zijn te volgen door zowel beginners als gevorderden. Hanneke begeleidt cursisten persoonlijk op hun eigen niveau. Naast het plezier in het maken van mooie quilts is het leren van goede en nieuwe technieken belangrijk. Daarnaast ontwerpt Hanneke zelf patronen en quilts in romantische en vintage stijl en organiseert zij evenementen voor quilters in Nederland en België.

De expositie is vanaf 17 januari tot 14 april dagelijks vrij te bezichtigen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES