Manifest voor nieuw station Loenersloot - bewoners huiverig over plannen

donderdag 16 januari 2020 11.24 uur | laatst gewijzigd: donderdag 16 januari 2020 15.28 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

RTV Utrecht meldt op haar website dat twintig organisaties uit de gemeente deze week bij de provincie een manifest hebben aangeboden voor de komst van een station bij Loenersloot. (Archieffoto ter illustratie)

Volgens het bericht op de website van RTV Utrecht gaat het onder meer om de dorpsraad Loenen aan de Vecht, dorpsraad Vreeland, meerdere zorggroepen én scholen. Ody Neisingh - voormalig commissielied van D66 Stichtse Vecht - heeft de ondertekende brief als inspreker aangeboden bij Provinciale Staten. 

Volgens het bericht op de website van RTV Utrecht lijkt het erop dat het pleidooi niet breed wordt gedragen door de inwoners van Loenersloot. Het station zou een oplossing kunnen zijn voor de verkeersdrukte op de N201. Gedeputeerde Arne Schaddelee heeft met enthousiasme gereageerd en zegt de steun mee te nemen. Meer informatie is te lezen op de website van RTV Utrecht.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES