RTV Stichtse Vecht

Late tegentreffer kost VV Maarssen 1 overwinning

VV Maarssen mocht zaterdag lang hopen op de drie punten, maar in de 88ste minuut moest het team toch capituleren voor de luchtmacht van FC Almere. Daarmee hervatte VV Maarssen 1 de competitie met een puntendeling tegen de runner-up uit Almere.

VV Maarssen kende een goede voorbereiding, maar had wel de pech dat topscorer Wesley Suister niet fit genoeg was om aan te sluiten. Voorin werden de posities daarom iets anders ingevuld en Nordin Zoufri keerde na zijn enkelblessure terug in de basis. De eerste twintig minuten ging het spel op een lastig bespeelbare ondergrond nog gelijk op, daarna raakte VV Maarssen de grip op het middenveld kwijt. De felle Almeerders zorgden ervoor dat de aanvallers van VV Maarssen de bal moeilijk vast konden houden.

Voordat de rest van het team aan aanvallen kon denken, moesten de verdedigende stellingen weer ingenomen worden. Dit deden de Maarssen-spelers met veel inzet en op één gevaarlijk moment na aan de kant van FC Almere werden er weinig kansen weggegeven. De eerste helft was met name aan Maarssen-kant echter stroef. Hoewel de vrijwilligers van het veldonderhoud er in de voorafgaande week alles aan hadden gedaan om het hoofdveld goed bespeelbaar te krijgen, was de ondergrond toch hobbelig. Veel ballen kwamen dan ook niet aan op de plek van bestemming. VV Maarssen kwam daardoor niet toe aan het favoriete positiespel en alleen Sven van Vuuren was de eerste helft in staat de keeper van FC Almere te testen.

In de rust werd er tactisch gewisseld en verscheen Jesse Witlox in het veld voor Zoufri, die net voor rust nog dichtbij een penalty was. De prima leidende scheidsrechter zag in dat moment net zoals een paar minuten eerder in de zestien meter van VV Maarssen echter geen strafschop. Witlox viel uitstekend in en zorgde ervoor dat VV Maarssen langzaam weer het middenveld in handen kreeg. Het bleef echter oppassen voor de gretige Almeerders, die net als VV Maarssen op zoek waren naar de drie punten.

Na 60 minuten was het "gouden wissel" Witlox die na goed voorbereidend werk van Guillermo Rosalia de 1-0 binnenschoot. En daarna was FC Almere het even kwijt. VV Maarssen had in deze fase uit moeten lopen naar 2-0, om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, maar het veld en slordigheid aan Maarssen-kant voorkwamen een grotere voorsprong. FC Almere herpakte zich in de slotfase en ging op zoek naar de gelijkmaker. Met een boomlange wissel in de punt van de aanval erbij, werd VV Maarssen onder druk gezet. De sterk keepende Peter Veeneman had halverwege de tweede helft nog kunnen voorkomen dat FC Almere zou scoren, maar moest in de laatste minuten toch capituleren toen de doorgekopte bal van de invaller van zeer dichtbij tegen het net kon worden gefrommeld. De resterende speeltijd was voor VV Maarssen te kort om nog aan een overwinning te denken. Op basis van het vertoonde spel en de prima tegenstand van FC Almere was een gelijkspel ook een prima weergave van de verhoudingen op het veld.

Teleurstelling en tevredenheid wisselden elkaar na afloop af. VV Maarssen moest de koppositie weer afstaan aan sv Loosdrecht en zag de achterstand in de tweede periode op het winnende BFC verder toenemen. De ploeg kon ook tevreden zijn over de inzet op een moeilijk bespeelbaar veld, tegen een tegenstander die zeker ook mee gaat doen om de prijzen. Er werden weinig kansen weggegeven en de invallers laten elke week zien dat VV Maarssen er niet minder op wordt als het even niet loopt. Het VV Maarssen-publiek is het laatste anderhalf seizoen misschien een beetje verwend geraakt, maar men vergeet soms dat VV Maarssen debutant is in de tweede klasse en het team steeds meer tegenstand krijgt. Meestal zijn dit ploegen die niet willen verliezen, maar nu ontmoette het eerste een tegenstander die ook durfde aan te vallen en het VV Maarssen goed lastig maakte.

Komend weekend gaat de selectie richting Almere voor de eerste wedstrijd uit de "terugronde". Alle ploegen hebben nu een keer tegen elkaar gespeeld en VV Maarssen staat als debutant op een keurige tweede plek. ASC Waterwijk is de volgende tegenstander. De heenwedstrijd eindigde in een overwinning voor VV Maarssen, maar Waterwijk gaf in die wedstrijd prima tegenstand. Inmiddels is de ploeg afgezakt naar de staart van de ranglijst en zal er alles aan doen om met een thuis overwinning weer een beetje lucht te krijgen. VV Maarssen wil natuurlijk niet verder achterop raken en zal ook voor de volle winst gaan.