Maarssen-vrouwen openen met zevenklapper

maandag 03 februari 2020 13.09 uur | laatst gewijzigd: maandag 03 februari 2020 12.15 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft de competitie hervat met een zevenklapper tegen Someren. Grote vrouw aan Maarssen kant was Marieke Baas, die maar liefst vier doelpunten voor haar rekening nam.

Na een winterstop van bijna twee maanden was het dan eindelijke weer zover: de hervatting van de competitie. Met het oog op de topper van volgende week tegen koploper Trekvogels was het zaak om goed te starten en de punten in Maarssen te houden. Coach Griffioen startte wederom met Lianne Grin in de spits en verder waren er basisplaatsen voor de jonkies Tessa de Langen en Anne van Dijk. De niet helemaal fitte Anne Vroege begon op de bank.

Maarssen begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na negen minuten op voorsprong. Een inworp op de helft van Someren viel voor de voeten van Sarina Pua die na wat kappen en draaien Marieke Baas zag vertrekken in haar ooghoeken. Met een heerlijke steekbal zette ze haar vrij voor de keepster, waarna Marieke de bal snoeihard binnenwerkte: 1-0. Vijf minuten later werd de score verdubbeld. Maarssen kreeg een vrije trap te nemen halverwege de helft van Someren en Lizzy Bouwman ging erachter staan. De bal verscheen vlijmscherp voor het doel, waar Marieke Baas de bal tegendraads binnenschoot (2-0).

Someren bleef hierna moeite houden met de overal opduikende Marieke Baas. Nadat ze tot twee keer toe net niet goed uitkwam voor de keepster, was het in de 33e minuut wel raak. Wederom een ingooi ging aan de goal vooraf, waarna Lianne Grin goed werk verrichte op de achterlijn en de bal via Cynthia Buis voor de voeten van Marieke Baas viel. Die kon de bal vogelvrij binnentikken bij de tweede paal en hiermee een zuivere hattrick noteren (3-0). Tegen het einde van de eerste helft verdween de concentratie even bij Maarssen en kregen de bezoekers ook twee grote kansen. Keepster Sanne van Impelen redde echter beide keren fantastisch. Ruststand derhalve: 3-0.

Na de hervatting was de eerste kans voor Someren, maar Sanne stond wederom op de goede plek. Hierna was Maarssen weer bij de les en nam het initiatief over. Het leidde tot goede kansen voor Marieke Baas en Lianne Grin, waarbij laatstegenoemde zelfs de lat nog raakte.
Het duurde uiteindelijk tot de 74e minuut voordat er weer gescoord werd. De bal belandde na een balverovering van Lizzy Bouwman bij Marieke Baas en via via viel hij voor de voeten van Tessa de Langen. Die bedacht zich geen moment een schoot de bal vanaf de linkerkant in het strafschopgebied met een prachtige boog over de keepster heen: 4-0. Een heerlijke eerste competitiegoal voor Tessa. Daarna ging het opeens hard. Binnen vier minuten stond het 6-0 na goals van (opnieuw) Marieke Baas en Lianne Grin. Met name de goal van Lianne Grin was prachtig uitgespeeld.

In de 79e minuut deed Someren wat terug door te scoren uit een hoekschop: 6-1. Drie minuten voor tijd was het weer de beurt aan Maarssen. Het was een beetje een kopie van de goal van Tessa. Wederom Lizzy Bouwman die de bal goed veroverde en vervolgens Anne Vroege die hem vanaf de linkerkant over de keepster lepelde. Deze was zelfs nog van buiten de zestien! Het slotakkoord was voor Someren, dat na een uitbraak de 7-2 wist te scoren.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES