Beat the Rotary

dinsdag 04 februari 2020 10.47 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 04 februari 2020 10.57 uur | auteur: Rotary Maarssen

Vorig jaar werd gestart met het initiatief "Beat the Rotary". Het waren twee geweldig leuke avonden waarbij OVVO en Vegtlust zichzelf op de kaart hebben gezet.

Ook voor 2020 heeft de Rotary twee hele leuke uitdagingen uitgekozen uit de ontvangen aanmeldingen. Bowlen met de G-bowlers van de bowlingvereniging Maarssen op 13 februari en Fierljeppen met Stichtse Vecht Polstok Vereniging  in Kockengen op 11 juni. Dit zijn prachtige momenten om de sport van beide verenigingen te kunnen tonen én het sociale karakter van sport op een mooie manier te kunnen koppelen met het werk van een lokale service club zoals Rotary Maarssen.

Bowlingvereniging
Wij, van Bowlingvereniging Maarssen, dagen jullie, van Rotary Club Maarssen, uit voor een wedstrijd bowlen. Iedereen heeft wel eens gebowld op een bedrijfsfeestje of met de verjaardag van Oma, maar dat bowlen ook een echte sport is weten niet veel mensen. In Nederland is het een kleine sport, maar wereldwijd is bowlen best een grote sport, met name in Amerika en de Aziatische landen zijn er veel bowlers actief.

Maarssen heeft een bowlingvereniging. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). Bowlingvereniging Maarssen heeft een grote groep gehandicapte bowlers die in de Bison Bowling Maarssen league spelen. Een aantal van onze G-bowlers hebben aangepast materiaal nodig zoals een bowlingbal met een inklapbaar handvat omdat zij hun vingers niet in een normale bowlingbal kunnen houden. Bowlingvereniging Maarssen stelt dit materiaal aan haar G-bowlers beschikbaar. Door het gebruik slijten deze ballen en nu zijn we op het punt gekomen dat ze vervangen moeten worden.

Bij Bowlingvereniging Maarssen speelt ook een groep 50+ bowlers die erg actief zijn in de leagues, (internationale) toernooien en Wereld-, Europese en Nederlandse Kampioenschappen. Zij willen jullie graag laten zien hoe zij hun sport met veel enthousiasme beoefenen. Geheel in de sfeer van de Bowlingvereniging Maarssen willen zij het geld dat zij verdienen door de leden van Rotary Club Maarssen te verslaan, besteden aan de aanschaf van nieuwe bowlingballen voor de G-bowlers. Bij Bowlingvereniging Maarssen zorgen wij voor elkaar!

Hoe zien wij de wedstrijd voor ons?
We willen jullie natuurlijk niet kansloos ten onder laten gaan. Daarom bieden wij aan om jullie op donderdagavond 13 februari 2020 een uur bowlinginstructie te laten geven door een erkende bowlingtrainer. Daarna gaan we een wedstrijd bowlen en daarna drinken we nog gezellig een drankje op de overwinning. Een win-win situatie, onze G-bowlers krijgen nieuwe ballen, wij hebben een
gezellige avond en jullie leren wat van de techniek van het bowlen zodat een volgende keer iedereen onder de indruk zal zijn als je op de bowlingbaan staat. En misschien vinden jullie het wel zo leuk, dat we een vervolgafspraak maken om het allemaal nog eens
over te doen! Wij kijken ernaar uit!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES