Honderden euro's voor Day for Change

vrijdag 14 februari 2020 15.07 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 14 februari 2020 14.11 uur | auteur: Day for Change
Foto: Unknown

In samenwerking met de Rabobank Gooi en Vechtstreek heeft Stichting Day for Change leerlingen van het Niftarlake College op een speelse en ondernemende manier kennis laten maken met ondernemerschap, wereldburgerschap en omgaan met geld, tijdens de Day for Change Actie. In totaal is er €568,- euro verdiend. De opbrengst is overhandigd aan de directeur van Day for Change, Babette Anhalt die aangaf zeer verheugd te zijn over deze fantastische opbrengst.

Met een kleine lening, een microkrediet, startten de leerlingen in groepjes een duurzame minionderneming. De winst die ze maken komt ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Jongeren die hier soep verkopen, kunnen dankzij de Day for Change Actie het begin betekenen van een restaurant in Oeganda. Rabobank Gooi en Vechtstreek vindt het belangrijk te investeren in talentontwikkeling van jongeren, omdat daarmee de kans op een financiële zelfredzame toekomst wordt vergroot.

Vorige week was de feestelijke afsluiting van de Day for Change Actie op het Niftarlake College in Maarssen. De afgelopen maanden hebben alle  leerlingen van de Mavo 3e klassen van het Niftarlake College hun beste beentje voorgezet om geld te verdienen voor Day for Change.
Het doel van Day for Change is de vermindering van armoede en ongelijkheid wereldwijd door een bijdrage te leveren aan duurzame economische ontwikkeling: goed voor mens, dier en de planeet . Dit jaar gaat de winst van de leerling-bedrijven naar een educatieproject voor meisjes in Malawi en een ondernemerschapstrainingsproje ct in Oeganda. Rondom de kerstvakantie was er in Maarssen en omgeving extra veel bedrijvigheid, zegt Fanja Hubers, docent economie en organisator van Day for Change. Allemaal voor het goede doel.

De leerlingen hebben geld verdiend door met microkrediet bedrijfjes op te zetten. Activiteiten waren o.a. het organiseren van een keeperstraining, het verkopen van unieke beschilderde mokken en de verkoop van zelfgemaakte vetbolletjes voor hongerige vogels.

De feestelijke afsluiting en de opbrengst waren een groot succes. Medewerkers van Rabobank Gooi en Vechtstreek beoordeelden de bedrijfjes van de leerlingen. De beste bedrijfjes ontvingen een oorkonde en een chocoladereep. Birdiefood (verkoop van vetbolletjes) kwam als de Day for Change Maker van de school uit de bus en is daarmee automatisch genomineerd voor de landelijke Day for Change verkiezing. Hun bedrijf maakte een goede winst, de producten werden duurzaam geproduceerd en zagen er mooi verzorgd uit.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES