VV Maarssen 1 de verliezer van speelronde 16

maandag 17 februari 2020 08.54 uur | laatst gewijzigd: maandag 17 februari 2020 07.59 uur | auteur: VV Maarssen

Tegen een fel BFC hebben de mannen van VV Maarssen dure punten laten liggen in de strijd om de koppositie van de tweede klasse. Ook de tweedeperiodetitel is met nog slechts één wedstrijd te gaan ver weg.

VV Maarssen opende sterk in Bussum. Waar BFC vol druk wilde zetten, voetbalde VV Maarssen zich daar geconcentreerd onderuit. De eerste kans was dan ook voor VV Maarssen, maar de gelepelde bal van Sven van Vuuren werd ternauwernood overgetikt. Doelman Schreyer aan VV Maarssen-zijde hoefde in deze fase van de wedstrijd niet één keer in actie te komen. De 0-1 leek dan ook een kwestie van tijd, maar er was wel een penalty voor nodig om via Van Vuuren de voorsprong te verkrijgen. Lang kon VV Maarssen hier niet van genieten, want toen de snelle linksbuiten van BFC iedereen z’n hielen liet zien, was zijn voorzet eenvoudig binnen te tikken en stonden de Bussumers weer op gelijke hoogte. Met nog meer verbetenheid werden de Maarssen-spelers bestreden en daarmee compenseerden zij ruimschoots het voetballende voordeel aan Maarssen kant.

Ook hier zou de beslissing weer aan het einde van wedstrijd te verwachten zijn... Zou het VV Maarssen worden, dat voetballend het doel van BFC probeerde te bereiken? Of BFC, dat deze keer koos voor opportunisme en de lange bal? Uiteindelijk was het de ploeg die er het meest voor over had om te winnen, die de wedstrijd naar zich toe trok. Vandaag was dat BFC dat wederom toesloeg via de snelheid van de linksbuiten en in de 1-op-1 met doelman Schreyer de 2-1 voorsprong op het scorebord zette. VV Maarssen nam nog meer risico’s wisselde een verdediger voor een extra aanvaller om in ieder geval een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar met nog maar drie verdedigend ingestelde spelers in het veld en een snelle voorhoede aan de kant van BFC lag een derde tegendoelpunt op de loer.

VV Maarssen trok ten aanval, verloor de bal en na slordig verdedigen werd de 3-1 zomaar cadeau gegeven. De ingevallen debutant Joery de Caes zorgde nog voor hoop bij de meegereisde Maarssense supporters door kort voor het officiële einde van de wedstrijd de 3-2 te scoren, maar de blessuretijd duurde te kort om ook nog gelijk te maken. Zo liep VV Maarssen tegen de vierde nederlaag van dit seizoen op en moet het de koppositie weer delen met sv Loosdrecht.

Reden tot paniek is er echter zeker niet. VV Maarssen speelde voldoende tot goed, maar trof in BFC een tegenstander die vandaag ten koste van alles wilde winnen. BFC is door de overwinning de grootste kanshebber in de tweede periode, waar VV Maarssen pas op de plaats moet maken.

De competitie ligt nu twee weken stil en na die periode kan VV Maarssen weer beschikken over Marc van Rees en Ricardo Bakker. De wedstrijd tegen BFC liet zien dat VV Maarsen voetballend vaak de bovenliggende partij is; soms moet dit echter gekoppeld worden aan de absolute wil om te winnen. Van Rees en Bakker zijn bij uitstek spelers die dit aan het voetbal van VV Maarssen kunnen toevoegen.

Komende donderdag (20 februari) oefent VV Maarssen om 20.30 bij VRC in Veenendaal en zaterdag de 22ste geniet de selectie van een vrij weekend.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES