Bridgen, klaverjassen, schaken, koken en wandelen in Breukelen

vrijdag 28 februari 2020 15.17 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 28 februari 2020 14.30 uur | auteur: Wijkcentrum Breukelen Noord

In de maand maart zijn er weer allerlei leuke activiteiten in en om Wijkcentrum Over-Noord in Breukelen

8 maart: bridgen
Elke 2e zondag van de maand wordt er in een ontspannen gezellige sfeer gebridged in wijkcentrum Over-Noord. Als u met een vaste partner wil spelen kunt u zich tot en met zaterdag ervoor opgeven via overnoord@gmail.com
U kunt ook rond 13.15u gewoon binnen komen lopen en het lot uw bridgepartner laten bepalen.
Deelname € 2,00 per keer, incl. koffie of thee.
We beginnen om 13.30 uur en eindigen tussen 16.00 en 16.30 u.

14 maart: klaverjassen
Op 15 februari is er bijzonder hoog gekaart. 6 kaarters behaalden een score van minimaal 5148 en maximaal 5475 punten!!
Eerstvolgende klaverjasdatum is
14 maart in wijkcentrum Over-Noord.
Zaal open 13.00u, start rond 13.30 u.
Geen koppelklaverjassen, er wordt "amsterdams" gespeeld.
Kosten € 2,50 p.p. incl. kopje koffie/thee en wat lekkers.
Opgave via e-mail ahasdonck@ziggo.nl, telefonisch 0346 830720 of aan de zaal op 14 maart.

Schaakcafé voor senioren gaat verder in maart 2020
Evenals het afgelopen seizoen startte het schaakcafé voor senioren weer in oktober en duurt tot en met maart. Elke 2e en 4e dinsdagmiddag van de maand kunnen senioren weer deelnemen aan het schaakcafé in wijkcentrum Over Noord van 14.00 tot 16.00 uur, waar in een prettige sfeer geschaakt kan worden. Als U een tijd lang niet meer hebt geschaakt, of zichzelf maar een bescheiden schaker vindt, dan bent U juist heel welkom. U kunt tips krijgen van meer ervaren schakers, maar als U de eigen stijl wil behouden, is dat prima. Het gaat namelijk om het spelplezier!

De kosten over die periode oktober tot en met maart bedragen 10 euro, inclusief 1 koffie of 1 thee.

Jeugdschaak wordt vervolgd in maart 2020
Op maandag 9 maart start de nieuwe cursus jeugdschaak. Met deze cursus van 5 lessen, wordt het schooljaar 2019 – 2020 afgesloten. De kosten zijn € 5,00 voor 5 lessen (!) voor leerlingen van de basisschool. Het maximale aantal is 12 leerlingen. De lessen zijn op 5 opeenvolgende maandagen van 16.00 tot 17.00 uur in wijkcentrum Over Noord door de ervaren schaakleraar Cees Samsom.
Er wordt tijdens een les eerst circa een half uur getraind met uitleg en daarna een partij geschaakt. Aanmelden kan via e-mail met vermelding van leeftijd en ervaring aan overnoord@gmail.com

Koken met kinderen
Woensdagmiddag 25 maart beginnen we om 14.00 uur weer met de workshop Koken met Kinderen, om 15.30 uur zijn de koks zover dat ze opgehaald kunnen worden. Deze workshop is bedoeld voor kinderen van groep 4 tot 8. Op drie achtereenvolgende woensdagmiddagen leren de deelnemers met keukengerei om te gaan en een leuk en gezond driegangen menu te bereiden, meestal met een thema. Dit keer gaan we op de Spaanse toer.
De vierde woensdag is de finale, de kinderen mogen dan elk 2 gasten uitnodigen, papa en mama of opa en oma. De tafels worden leuk gedekt en het geleerde menu wordt klaargemaakt en geserveerd.
De deelnamekosten voor de workshop bedragen € 15,00, op de finale dag vragen wij aan de gasten een bijdrage van € 7,50 p.p., voor de drankjes berekenen we € 1,50.
Wilt u uw zoon of dochter ook een keer mee laten doen met de workshop stuur dan een mail aan overnoord@gmail.com.

Het wijkcentrum ligt aan de Vrijheidslaan 4 in Breukelen.

Wandel je fit bij de gezelligste wandelclub in Breukelen
Het regent en waait momenteel hard. En dat terwijl het bijna lente is. En dat zie je als je wandelt in de frisse buitenlucht. De natuur barst uit zijn voegen. Genieten dus!
Slecht wandelweer? Bestaat niet, wel slechte wandelkleding. In de afgelopen 9 jaar dat we met Ommetje aan de wandel zijn hebben we slechts 8x niet gewandeld vanwege gladheid of extreme regen/wind. Dus wat let je, kom eens kennismaken op onze Ommetjes donderdagochtend.

Wij wandelen wekelijks op donderdag in twee tempogroepen.
De wandelingen duren 1 tot 1½ uur en na afloop drinken we gezellig koffie/thee met elkaar. Kosten: € 2,00 pp inclusief koffie/thee, de eerste keer is gratis. Start 10.00 u bij Wijkcentrum Over-Noord, Vrijheidslaan 4, Breukelen.
De 1e donderdag van de maand kunnen wij niet terecht in Over-Noord. In onderling overleg starten we elders, dat kan ook buiten Breukelen zijn. Voor meer informatie mail naar Ommetjebreukelen@outlook.com

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES