Voortgang plan realisatie combi skeeler & schaatsbaan in het Henk van der Griftpark in Breukelen

zondag 01 maart 2020 11.33 uur | laatst gewijzigd: zondag 01 maart 2020 10.36 uur | auteur: wijkcommissie Breukelen Noord

De Kerngroep, die de mogelijkheden voor het realiseren van een combi skeeler & schaatsbaan in Breukelen-Noord onderzoekt, heeft de afgelopen maanden verschillende gesprekken gevoerd met diverse geïnteresseerde sportclubs uit de gemeente Stichtse Vecht, RSG Broklede, omwonenden, de Gemeente en de KNSB.

De Kerngroep bestaat uit enkele leden van de Wijkcommissie Breukelen-Noord met als projectleider Jan Tilmans, deskundige voor het realiseren van sportaccomodaties (o.a. de Johan Cruijff ArenA )

Vorige week heeft de Kerngroep, op basis van deze gesprekken, de conclusie getrokken alleen een 200m skeelerbaan mét piste én een z.g. ‘krabbelbaan’ op het terrein te gaan aanleggen. Deze piste voldoet aan de eisen qua maatvoering van de KNSB die ook een voorkeur heeft voor een dergelijke piste. De mogelijkheid om een langere recreatie rondbaan hierom heen te leggen is er helaas niet. De Gemeente Stichtse Vecht staat noodzakelijke werkzaamheden om het huidige terrein te vergroten niet toe.

De conclusie is mede getrokken op basis van ervaringen van de KNSB die stelt dat natuurijsbanen nauwelijks enige toekomst hebben gezien het feit dat er geen tot zeer beperkt nog vorstperiodes in Nederland voorkomen. In hoeverrre de Kerngroep dit advies zal volgen is afhankelijk van de toekomst van de huidige ijsclub Breukelen. De club heeft een zeer bloeiende jeugd afdeling schaatsen die gebruik maakt van de Vechtse banen in Utrecht. Echter van de ijsbaan in Breukelen is al jarenlang door het ontbreken van een vorstperiode geen gebruik meer gemaakt.

Als de skeelerbaan gerealiseerd is dan is een mogelijke optie om tijdens een vorstperiode het gedeelte tussen de skeelerbaan en het clubhuis onder water te zetten zodat toch een wat kleinere ijsbaan gerealiseerd kan worden voor de jeugd. De skeelerbaan kan het gehele jaar door gebruikt blijven worden indien deze niet onder water wordt gezet. Onderzocht wordt of een en ander alsnog technisch mogelijk is.

Voor de voortgang voor het realiseren van een skeelerbaan is een eis van de Gemeente dat er spoedig een skeelerclub wordt opgericht. De Kerngroep is dan ook op zoek naar personen die in het bestuur van een nieuwe skeelerclub willen plaatsnemen en heeft de sportclubs gevraagd kandidaten naar voren te schuiven. Heeft u interesse om (mede) een skeelerclub van de grond te tillen en bij de realisatie van de baan te worden betrokken stuur dan een mailtje naar: info@wijkbreukelennoord.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES