Maarssenvrouwen nemen drie punten mee uit Etten-Leur

dinsdag 03 maart 2020 10.28 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 03 maart 2020 09.37 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft zondag met 0-2 gewonnen van DSE. In een moeizame wedstrijd maakte Maarssen in de tweede helft het verschil. Hiermee beleefden de teruggekeerde speelsters Sarina Pua en Lianne Grin een geslaagde rentree. Laatstgenoemde gaf dit nog extra glans door de eerste goal voor haar rekening te nemen.

VV Maarssen VR1 begon in Etten-Leur scherp aan de wedstrijd en dit leidde in het eerste kwartier tot een drietal goede kansen. In het vervolg bleef Maarssen goed combineren, alleen liet de eindpass steeds te wensen over. De harde wind hielp hierbij ook niet mee. Naarmate de eerste helft vorderde, werd het spel van Maarssen steeds slordiger. De thuisploeg kreeg ook kansjes en Maarssen kwam goed weg na een snelle counter.

De daaropvolgende corner plofte zelfs op de lat. Aan het einde van de eerste helft kregen beide ploegen nog een opgelegde kans om de score te openen. De eerste was voor Maarssen, waarbij Anne Vroege de keeper al uitgespeeld had maar de bal niet goed teruglegde op de vrijstaande Lianne Grin. Daarna was het de beurt aan DSE na geklungel achterin bij Maarssen. De DSE-spits miste echter voor een leeg doel. Ruststand derhalve: 0-0.

Na de rust kwam Lizzy Bouwman in het veld voor Tessa de Langen. Zij zorgde meteen voor wat pit in het elftal door fel de duels aan te gaan en met haar directe spel naar voren. Ook Lizzy kon echter niet voorkomen dat de eerste kans in de tweede helft voor de thuisploeg was. De DSE-spits kon - na halfslachtig ingrijpen achterin van Maarssen - alleen op keepster Van Impelen af. Die redde echter fantastisch.

Hierna nam VV Maarssen het initiatief over en na een goede schietkans voor Anne Vroege in de 54e minuut, was het vier minuten later wel raak. Marieke Baas speelde Lianne Grin goed vrij in het strafschopgebied en die wilde de bal met binnenkant voet in de verre hoek plaatsen. Dat lukte niet helemaal, maar de keepster dook over de bal heen waardoor hij tergend langzaam het doel in rolde. Een lelijke goal die paste bij de wedstrijd, maar ook lelijke goals tellen: 0-1.

VV Maarssen kreeg daarna nog wat kleine kansjes om de wedstrijd definitief te beslissen, maar onder meer een vlammend schot van Nico Schat miste op een haar na het doel. Ook de thuisploeg probeerde het nog een keer van grote afstand, maar de bal zeilde naast het doel. Uiteindelijk was er weer een lucky nodig om de wedstrijd definitief te beslissen. In de 82e minuut bracht Nico Schat een vrije trap scherp voor het doel die ongelukkig door een verdedigster van DSE in eigen doel werd gewerkt. Deze 0-2 was tevens de eindstand.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES